پیام خراسان

آخرين مطالب

واعظی: در حال حاضر الویت اول ترامپ ما نیستیم/ آبان 98 هم مثل اتفاقات دی 96 مشهد بود/ شمخانی در مذاکرات نقشی ندارد/ سیاسی

واعظی: در حال حاضر الویت اول ترامپ ما نیستیم/ آبان 98 هم مثل اتفاقات دی 96 مشهد بود/ شمخانی در مذاکرات نقشی ندارد/
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - وانانیوز|
محمود واعظی، فعال سیاسی میانه‌رو و قائم مقام دبیرکل حزب اعتدال و توسعه گفتگویی با انصاف نیوز انجام داده است که
*ما در حزب اعتدال و توسعه با توجه به مشکلات کشور در پی انتخاب رئیس جمهوری بودیم که اولا مسیری که دولت سیزدهم در حال حرکت در آن بود را تغییر دهد و ثانیا بتواند از همه‌ی شایستگان استفاده کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
البته این را هم ‌می‌دانستیم که امکان حل سریع مشکلات وجود ندارد.
* برای بررسی عملکرد دولت چهاردهم لازم است که شرایط داخلی، خارجی و همینطور مسائل منطقه را مورد توجه قرار دهیم. ضمن اینکه باید توجه داشت که دولت پزشکیان از دولت سیزدهم چه وضعیتی را تحویل گرفته است.
*بسیاری از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم ارتباطی به عملکرد دولت ندارد و میراثی است که از دولت قبل به جا مانده است و بخشی از آن هم ناشی از فشارهای خارجی و تحریم‌هاست که دست دولت را برای حل مشکلات بسته است.
*قطعا ما از حمایت از دکتر پزشکیان پشیمان نیستیم و چه بسا اگر رقیب او انتخاب می‌شد چه درباره‌ی وضعیت اقتصادی و چه شرایط سیاست خارجی وضعیتی بسیار بدتر از امروز داشتیم.
*رئیس جمهور تلاش خود را برای به کار گرفتن همه‌ی شایستگان انجام داد اما باید واقع‌نگر باشیم. او برای چینش کابینه با مجلسی مواجه بوده که اکثریت آن اصولگرا هستند.
*نخستین کاری که باید انجام شود و شاید شده باشد این است که رویکردی که در مواجهه با دولت اول ترامپ داشتیم را ارزیابی کنیم که آیا برای ایران منافعی به همراه داشت یا کشور را دچار مشکلات کرد؟
*از اظهارنظرهای دونالد ترامپ مشخص است نشان‌دهنده‌ی آن است که در بسیاری از موضوعاتی که او در دولت نخست خود اقدامات و اظهاراتی تهاجمی داشت تغییر دیدگاه داده است.
*برای اینکه مسائل بین کشورها حل و فصل شود در دنیای امروز هیچ راهی به جز مذاکره وجود ندارد.
*اگر مذاکره به شکل مستقیم باشد تمام موارد لازم را می‌توان به طرف مقابل منتقل کرد و شفافیتی وجود دارد و می‌توان با چانه‌زنی به نتیجه‌ی مطلوبی دست یافت. همانطور که در مذاکرات برجام به موفقیت‌های بزرگی دست یافتیم و همین آقای ترامپ گفته که ایرانی‌ها کلاه بزرگی سر ما گذاشتند.
*عده‌ای که معتقدند مذاکره‌ی مستقیم نباید انجام شود چه راه حل جایگزینی برای این مسئله که اقتصاد و معیشت مردم را هم گروگان خود گرفته است دارند؟! آنها می‌گویند که مسئله را از طریق میانجی حل و فصل کنید و کشورهای دیگری را واسطه کنید.
*بنا بر تجربه‌ای که در سیاست خارجی دارم هنگامی که کشورها در چنین مذاکراتی نقش میانجی را ایفا می‌کنند در ابتدا مسائل خود را حل می‌کنند و ایران وجه المصالحه قرار می‌گیرد.
*در حال حاضر که درخواست ترامپ برای مذاکره وجود دارد از نگاه افکار عمومی جهان توپ در زمین ایران است. عدم پذیرش این درخواست باعث می‌شود که مخالفان ایران همچون رژیم صهیونیستی بتوانند ایران را تبدیل به الویت نخست ترامپ کنند.
*در حال حاضر الویت اول ترامپ ما نیستیم و چین است. نباید چینن فرصتی را در اختیار مخالفان خود قرار دهیم.
*نگرانی‌ها درباره‌ی اینکه در مذاکره مستقیم ایران و آمریکا صرفا امتیاز داده می‌شود و نمی‌توان امتیازی گرفت نادرست است.
*اینطور نیست که تصمیمات در مذاکرات در اتاقی دربسته گرفته شود. 
*در ایران مذاکره‌کنندگان بسیار خوبی داریم که توان آن را دارند تا منافع و امنیت ملی ایران را مورد توجه قرار داده و تامین کنند.
*برخی ایراد دیگری می‌گیرند که ممکن است طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکند که در این صورت هم ایران بازنده نیست. لازم است که برای طرف‌های مختلف اتمام حجت کنیم که ایران به دنبال استفاده‌ی صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است و طرف مقابل بهانه است. اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد ما هم می‌توانیم به تعهداتمان عمل نکنیم.
*دلیل اینکه ترامپ در حال حاضر چنین موضع‌گیری‌هایی دارد به این خاطر است که از اقدام خود در دولت نخستش پشیمان شده است که از برجام به شکل یکطرفه خارج شد.
*اگر بتوانیم به سرعت برای این موضوع راه حلی پیدا کنیم می‌توانیم بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی را نیز در سایه‌ی یک توافق حل و فصل کنیم. نمی‌خواهم بگویم که همه‌ی مشکلات در اقتصاد ایران به تحریم‌ها و مذاکره با آمریکا مرتبط است اما لازم است که دولت این سنگ‌ها در مسیر حرکت مردم را از پیش پای همه بردارد.
*در سال اول ترامپ، او بارها درخواست کرده بود که حتی اگر شده در زمان حضور روحانی در سازمان ملل به شکل ویدئو کنفرانس گفت‌وگویی با او داشته باشد اما امکانش فراهم نشد. امیدوارم در این دوره شرایط متفاوت باشد.
* به هیچ وجه آقای شمخانی در مذاکرات هسته ای نقشی ندارد و مذاکرات تحت نظر دبیرخانه شعام و وزارت امور خارجه بوده است.
*تلاش دکتر روحانی بر این بود که از همه‌ی شایستگان استفاده کند و به همین خاطر هم مورد انتقاد قرار می‌گرفت. چه بسا اگر از بعضی شایستگانی که اصلاح‌طلب بودند استفاده نمی‌کرد اینقدر مورد هجمه قرار نمی‌گرفت.
*چارچوب کلی برنامه‌های دولت روحانی مبنی بر ارتباط با دنیا و شکوفایی اقتصادی از طریق توجه به تولید و بخش خصوصی و واگذاری مسائل فرهنگی به اهالی فرهنگ بود. نگاه اقتصادی دولت روحانی که توجه به بخش خصوصی و واگذاری به آنها بود اخیرا مورد تاکید مقام معظم رهبری هم قرار گرفته است.
* برای رقبای روحانی رقابت انتخاباتی تمام نشد و آن رقابت در هر دوره چهار سال ادامه داشت.
*برای اینکه کشور اداره شود لازم که جناح رقیب به یک اصولی مرتبط با منافع ملی معتقد باشد. اما آنچه دیدیم خلاف این بود و از همان روز نخست حاشیه‌سازی را رها نکردند و در دور دوم هم این وضعیت ادامه داشت.
*برای فعالیت دولت این نوع رفتارها مانع جدی است به ویژه عملکرد صداوسیما که علیه دولت روحانی بود.
*روحانی در دور دوم انتخابات به هیچ وجه بنا نداشت که به حاشیه‌سازی رقبا واکنشی نشان دهد اما زمانی که مطلع شد که در اتاق‌های فکر آنها خواب‌های عجیب و غریبی دیده بودند و مطالب مختلفی مطرح شد او چاره‌ای جز پاسخ دادن به آنها نداشت.
* روحانی شروع‌کننده نبود. او در قدرت بود و در انتخابات 96 هم محبوبیت قابل توجهی داشت و بنا بر نظرسنجی‌ها پیروز می‌شد. هنگامی که از طرف مقابل ابهام‌های بسیار عجیبی ایجاد شده و حاشیه‌سازی‌هایی مثل سند 2030 را آغاز کردند او نیز واکنش نشان داد. باید ببینیم چه کسی شروع کرد؟!
*درباره‌ی دولت پزشکیان هم وضعیت تقریبا مشابهی را شاهد هستیم و مثلا درباره‌ی همین حضور اخیر دکتر ظریف در اجلاس داووس دیدید چه مسائلی مطرح شد در حالی که آنچه او گفت منطبق با منافع ملی و در دفاع از آن بود. این نوع برخوردها باعث می‌شود که بخشی از انرژی دولت به جای حل مشکلات مردم صرف دفاع در برابر اینگونه هجمه‌ها شود.
*چرا باید دکتر ظریف و امثال او را که می‌توانند به کشور کمک کنند از حضور در میدان خدمت محروم کرد؟! ظریف و جهرمی و خیلی دیگر از دوستان ما در انتخابات نقش مهمی داشتند.
*این گروه که می‌گویند ظریف نباشد آیا تنها مشکل‌شان همین است؟! یا اگر دکتر پزشکیان از خواست آنها تبعیت کند این «الف» است و تا «ی» خواهند رفت؟!
*اگر تنها مشکل پایداری و دیگر تندروها با پزشکیان و دولت او ظریف است حل آن چندان دشوار نیست. ولی تجربه‌ی هشت سال دولت روحانی و همین چند ماه دولت پزشکیان نشان می‌دهد که اینها بهانه است.
*آیا شعارهایی که در تجمعات‌شان ‎می‌دهند به ظریف محدود شده یا آنها علیه قالیباف و پزشکیان هم شعار داده‌اند؟! آنها تصور می‌کنند که هر کسی با آنها تفاوت دیدگاهی داشته باشد علیه آنهاست حتی اگر اصولگرایی مثل آقای قالیباف باشد.
*چرا باید دولتی که در انتخابات پیروز شده نظرات اقلیتی که در انتخابات شکست خوردند را اعمال کند؟! لازم است که مطالبات مردم اصل باشد و همینطور برنامه‌هایی که مردم به اجرای آن رای داده‌اند.
*دستگاه‌های امنیتی که درباره‌ی دی 96 گزارش نوشته و تحقیق کرده‌اند روزی باید آن را به اطلاع مردم برسانند. آنچه که به شکل علنی رخ داد این بود که صبح تمام شعارها علیه دولت و آقای روحانی بود.
*پس از اذان ظهر به یکباره شعارها تغییر کرد و علیه نظام شد. باید تحقیق شود که کسانی که صبح صرفا علیه دولت و رئیس جمهوری که چند ماه قبل رای مردم را کسب کرده بود شعار می‌دادند چه زمینه‌ای فراهم کردند که منجر به شعارهای تند علیه نظام شود.
*ترامپ هم تحت تاثیر صهیونیست‌ها به تصور اینکه با توجه دی 96 دولت پشتوانه‌ی مردمی ندارد از برجام خارج شد به این امید که ما هم از توافق خارج شویم تا اجماعی بین‌المللی علیه ایران شکل بگیرد و با توجه به فشارها جهانی جمهوری اسلامی 22 بهمن را نبیند. این حرفی بود که بولتون و پمپئو زدند. البته هیچکدام از این خواب‌ها هم تعبیر نشد.
*در آبان 98 تلاش کردیم که با هماهنگی سران سه قوه این تصمیم اتخاذ شود و آنها هم موافقت کردند. این بار هم درباره‌ی هر تصمیمی که قرار است گرفته شود لازم است که سران سه قوه پشتیبان آن باشند.
*اعتقاد دکتر پزشکیان این است که لازم است با اطلاع و همراهی مردم هر تصمیمی اجرا شود. اگر مردم قانع شوند که این یارانه بنزین متعلق به همه‌ی مردم ایران است همراهی خواهند کرد.
*اتفاقات آبان 98 هم مثل دی 96 مشهد است. ما در روز جمعه مشکلی در کشور نداشتیم و از شنبه صبح مشکلات آغاز شد که دلایل آن بعدها روشن خواهد شد. گروهی که دستگیر شدند اعتراف کردند که افرادی ما را برای تجمعات دعوت کردند که فکر می‌کردند «خودی» بوده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/820417/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افتتاح و کلنگ‌زنی13 پروژه گازرسانی در شهرستان فردوس

روشن شدن چراغ خانه 45 زوج نابارور در مرکز مشاوره و مامایی سرایان

3000 دوره تخصصی امداد و نجات در خراسان شمالی برگزار شد

بیمارستان راز و جرگلان چه زمانی افتتاح می‌شود؟

اگر ضریح امامان را ببوسیم گناه کرده‌ایم؟

ظرفیت‌سازی برای اعزام بیش از 200 هزار عمره‌گزار به سرزمین وحی

حامد بهداد چگونه مهد اولیای «ژولیت و شاه» شد؟

نظر آیت‌الله سیستانی درباره زیارت بانوان با عذر شرعی

برنامه محدودیت تامین برق در خراسان شمالی اعلام شد

اقداماتی که بر مبنای پژوهش و نوآوری انجام می‌شود، کمترین خطا را به دنبال خواهد داشت

سیل خسارت‌بار در جزیره سیسیل ایتالیا

راهنمای رزرو هتل درویشی مشهد

افزایش مراجعان به بیمارستان کودکان اهواز؛ ضرورت همکاری مردم برای کاهش بار اورژانس

کوجو و رامین: این‌بار جشن شادی بجای دلخوری

سلامی: موزه دفاع مقدس و مقاومت در اولویت دولت قرار گیرد

بارش شدید باران و سیل خسارت‌بار در سیسیل ایتالیا

سواد مالی اختیار نیست بلکه ضرورت است/ برنامه‌ریزی‌ عرضه اولیه سهام فیروزه در دستور کار

چگونه بلیط لحظه آخری مشهد نجف را پیدا کنیم؟

نقش راهبردی شرکت فولاد سنگان، بزرگ‌ترین واحد صنعتی شرق کشور، در تامین مواد اولیه

اختلاف معنادار سطح زندگی مردم و برخی از مسئولان؛ بار مقاومت روی دوش ضعیف‌ها

«شمال از جنوب غربی» فیلمی در دل جنگل‌های شمال/ درگیری لفظی دلاوری با کارگردان حاشیه‌ساز شد

رفع ممنوعیت واردات سنگ‌های قیمتی تراش نخورده به کشور

لحظه واژگونی خودروی کوییک در اسفراین از دید دوربین مداربسته

اجرای رویداد «پاکسازی کن، کتاب هدیه بگیر!» در کیش

اقدام شایسته راننده تاکسی در کیش، واژه امانتداری را معنا کرد

پولدارها چطور اوقات فراغت خود را سپری می‌کنند؟ / پیشنهاد کتاب

رونمایی از کتابت ترجمه صحیفه سجادیه در تبریز

پیام تبریک رئیس اداره شاهد و امور ایثارگران آموزش و پرورش خراسان رضوی به مناسبت روز پاسدار و جانباز

نقاره نوازی شام میلاد حضرت ابوالفضل(ع) در حرم رضوی

جریمه میلیاردی قاچاقچی سوخت در قوچان

افتتاح 77 پروژه‌ دهه فجر شهرستان بشرویه با حضور استاندار

کشور ایران پیشرفت‌های بسیار خوبی بعد از پیروزی انقلاب داشته است

دستوراستاندار خراسان جنوبی برای پاسخگویی به مطالبه‌های بانوی بشروی

تاریخ دقیق ولادت امام سجاد در سال 1403 چه روزی است؟

نشست علمی هم‌شناسی امت در زیارت امام

ممیزی سلیقه‌ای جنایت در حق دوبله انمیشن / تا همین چند سال نمی‌توانستیم از واژه سگ استفاده ‌کنیم

دیدار نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با جانبازان

جشن مردمی دهه فجر در مساجد بجنورد

مراسم بزرگداشت روز جانباز در سازمان حج و زیارت برگزار شد

ظرفیت سازی برای اعزام بیش از 200 هزار عمره گزار به سرزمین وحی

روغن شمعدانی راز زیبایی پوست و آرامش ذهن

رشد 55 درصدی بودجه شهرداری بجنورد در لایحه پیشنهادی/ سهم اعتبارات عمرانی افزایش پیدا کرد

تکمیل باغ موزه دفاع مقدس نیازمند مساعدت شهرداری است

خبر فوری تعطیلی مدارس و ادارات استان خراسان رضوی سه شنبه 16 بهمن 1403

بذر فیلم‌های زیست محیطی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر

جنگل‌زدایی؛ تهدید آینده بشر

خطبه مترو/ وقتی مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه تهران برای اولین بار از مترو می‌گوید

بهره‌برداری از 109 پروژه در شهرستان مشهد همزمان با دهه مبارک فجر

لیگ آمادگی جسمانی کودکان برای نخستین بار در کشور برگزار می شود

همایش یک روزه طبیعت و تن در مشهد برگزار شد