پیام خراسان

آخرين مطالب

ایجاد قطب داده شمال شرق کشور برای توسعه زیرساخت کلان داده و هوش‌مصنوعی اجتماعي

ایجاد قطب داده شمال شرق کشور برای توسعه زیرساخت کلان داده و هوش‌مصنوعی
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان رضوی، علی دلگیر مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات این استان، در گزارشی مهم ترین اقدامات حوزه تحول دیجیتال خراسان رضوی در سال 1403 را تشریح کرد.
وی با اشاره به اینکه سال 1403، نقطه عطفی برای فناوری اطلاعات استان خراسان رضوی بود، افزود: در این سال، گام‌های بلندی در جهت تحول دیجیتال، توسعه زیرساخت‌های حیاتی و حمایت از نوآوری‌های ملی در استان برداشته شد؛ از ایجاد قطب‌های داده و شبکه‌های ابری، تا توسعه خدمات دولت الکترونیک و حمایت از پروژه‌های استراتژیک، فقط گوشه از تلاش های گستره ما در جهت ایجاد آینده‌ای هوشمند تر، امن‌تر و پایدارتر برای استان بود.
دلگیر ایجاد قطب داده شرق کشور را سنگ بنای قدرت پردازشی آینده در استان عنوان کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین پروژه‌هایی که سال گذشته اداره کل ارتباطات استان در آن نقش‌آفرینی کرد، ایجاد قطب داده شمال شرق کشور بود؛ مرکزی که قرار است با تکمیل فازهای مختلف خود، به یکی از بزرگ‌ترین زیرساخت‌های پردازش و ذخیره ‌سازی داده در کشور تبدیل شود؛ این پروژه نه‌ تنها زیرساخت‌های لازم برای پردازش کلان‌داده ها، هوش مصنوعی و خدمات ابری را فراهم می‌ سازد، بلکه نقشی اساسی در امنیت و استقلال دیجیتال کشور خواهد داشت.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان رضوی در ادامه به پروژه ابر دولت در استان اشاره کرد و گفت: ابر دولت، زیرساختی استراتژیک است که زمینه‌ساز تسریع در ارائه خدمات دیجیتال، کاهش بروکراسی و افزایش شفافیت خواهد شد، این پروژه با هدف یکپارچه‌سازی داده‌ها و افزایش بهره‌ وری در ارائه خدمات دولتی، در سال 1403 وارد فاز عملیاتی شده و با پایان یافتن مراحل عمرانی، اکنون در فاز اکتیو قرار گرفته است و به‌زودی، با بهره‌برداری کامل از آن در اردیبهشت سال جاری، تحول چشمگیری در فرآیندهای دولتی ایجاد خواهد شد.
دلگیر در بخش دیگری از سخنان خود توسعه خدمات دولت الکترونیک را یکی از مهمترین دستاوردهای مجموعه ارتباطی استان برای تسهیل دسترسی شهروندان اعلام و تصریح کرد: امسال با توسعه خدمات دولت الکترونیک از طریق دفاتر پیشخوان خدمات دولت، گامی مؤثر در راستای دسترسی آسان‌تر شهروندان به خدمات دولتی برداشته شد، تا ضمن کاهش هزینه‌های اداری، سرعت، شفافیت و رضایت عمومی نیز افزایش یابد.
وی در ادامه حمایت از اقتصاد دیجیتال را سرمایه‌گذاری برای آینده اقتصادی استان عنوان کرد و افزود: یکی از مهم‌ترین محرک‌های رشد اقتصادی در جهان امروز، اقتصاد دیجیتال است و ما با درک اهمیت این موضوع، از پروژه‌های اقتصاد دیجیتال استان به ارزش 500 میلیارد تومان حمایت کردیم تا به توسعه استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای نوآورانه برای در جهت ارائه محصولات و خدمات دیجیتال خود در سطوح ملی و بین‌المللی کمک کنیم.
نماینده ارشد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان خراسان رضوی در بخش دیگری از گزارش خود، حمایت‌های استراتژیک؛ تقویت زیرساخت‌ها و نوآوری‌های ملی را یکی از مهم‌ترین اقدامات سال 1403 عنوان کرده و بیان داشت: حمایت هدفمند از پروژه‌های کلیدی نظیر: سکوی هوش مصنوعی پارت، خط صادرات باتری نیان الکترونیک و تولید بردهای الکترونیکی اینترنت اشیا، از جمله این طرح ها است که هر یک نقشی حیاتی در توسعه اقتصاد دیجیتال و زیرساخت‌های فناوری در استان و کشور دارند.
دلگیر توانمندسازی سرمایه‌های انسانی و پرورش متخصصان آینده را از دیگر اقدامات کلیدی سال 1403 برشمرده و گفت:تحول دیجیتال، بدون نیروی انسانی متخصص و آموزش‌دیده ممکن نیست؛ به همین منظور با برگزاری هشت دوره تخصصی در زمینه هوش مصنوعی و تحول دیجیتال و آموزش 1200 نفر در در این بخش، ضمن افزایش مهارت های عمومی و تخصصی به کاربران، شرایط لازم جهت ورود به بازار کار دیجیتال را نیز فراهم ساختیم.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان رضوی، تقویت امنیت سایبری و استانداردهای فناوری را از جمله دستاورد های دیگر استان در سال 1403 برشمرده و خاطر نشان کرد: در این راستا بیش از 110 ساعت مصاحبه برای 45 شرکت متقاضی افتا انجام شد، تا سطح امنیت سایبری شرکت‌های فناورانه مورد محک جدی قرار گیرد، همچنین 39 پروانه امنیتی در چهار حوزه خدماتی، تسهیل و ارائه شد و 12 میلیارد تومان از ظرفیت‌های بودجه سال های 1402 و 1403، به ارتقای امنیت سایبری دستگاه‌های اجرایی اختصاص یافت تا ضمن افزایش تاب‌آوری دیجیتالی، کسب‌وکارهای این حوزه با استانداردهای بالاتری به فعالیت بپردازند.
کد خبر 6416817

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/838524/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

8 نفر از جان باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان- مشهد زن هستند + اسامی جانباختگان

تاثیر بازیکن ایرانی در صدرنشینی تیم کویتی

دعای وداع با ماه رمضان صحیفه سجادیه با ترجمه فارسی + اعمال شب آخر ماه رمضان

استوری جنجالی خداداد عزیزی پس از 3 بار باز شدن دروازه گندوز! +عکس

قهرمانی تیم کومه در مسابقات فوتسال جام رمضان بردسکن

خسارت 712 میلیاردی سرما به کشاورزان خلیل‌آباد

عکس | استهلال ماه شوال در بجنورد و مسجد جمکران

راز جسد مثله شده در خیابان رسالت تهران

شهادت یک غیرنظامی در حملات آمریکا به یمن

مغز ما چگونه واقعیت را از توهم تشخیص می‌دهد؟

پپ: در این فصل روح و قلب‌مان را از دست دادیم

ستاره اینتر فقط 55 دقیقه نفس داشت!

ورود3 میلیون و 942 هزار زائر به خراسان رضوی

5 مصدوم در برخورد رخ‌به‌رخ دو خودرو در مسیر کلات به درگز

کاهش روستاهای تنش آبی در خراسان رضوی

آسمان خراسان شمالی سه‌شنبه بارانی است

راز حرکت و چسبندگی مژک‌ها فاش شد!

تصادف مرگبار در محور اسفراین به سبزوار

نظارت کارشناسان بهداشت بر تولید و توزیع آجیل و شیرینی در تربت‌جام

دستگاه قضا به حادثه اتوبوس در کرمان ورود کرد

دختر جوان قربانی تجاوز باند شیاطین کثیف در بیابان

برای دومین بار در تاریخ اینتر: 20 پیروزی در 30 هفته ابتدایی سری آ در 2 فصل پیاپی / نکات آماری

اختتامیه محافل قرآنی در آخرین روز از ماه مبارک رمضان در کاشمر

حمله آمریکا به یمن پنج کشته برجای گذاشت

کارتال: پیروزی حق شمس آذر بود/ هر داوری بود باید رحمتی را چند بار اخراج می‌کرد

ورود دستگاه قضائی به حادثه دلخراش واژگونی اتوبوس در محور کرمان به مشهد

نخستین رویداد ملی «نورنما» و جشن بزرگ عیدانه در مشهد برگزار شد

سیاست خودرویی 1980 لهستان در ایران قرن 21 + فیلم

سیاست خودرویی لهستان در دهه 80 میلادی؛ موفق یا شکست خورده؟ + فیلم

موزیک ویدئوی «به جهنم» با صدای رضا صادقی

ترانه شنیدنی «بوکا بهار» با صدای محسن میرزازاده

جشن بندگی در قاب صدا و سیمای خراسان جنوبی

پیام تبریک مدیر کل آموزش و پرورش خراسان شمالی به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر

اقامه نماز عید فطر در مصلای بجنورد از ساعت 7 صبح

انفجار مواد محترقه در کلانتری مشهد؛ دو پلیس جان خود را از دست دادند

تقویم نجومی امروز دوشنبه 11 فروردین 1404 / تقویم همسران امروز ؛ چه اعمالی نباید انجام داد

پیش بینی آب و هوای خراسان رضوی و مشهد فردا دوشنبه 11 فروردین 1404

برخورد با ترک فعل‌های دخیل در حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به مشهد

عروج‌ 2 سبکبال عاشق در پلیس مشهد

پژوهش جدید: زنان شنوایی بهتری نسبت به مردان دارند

گل چهارم بارسلونا به جیرونا توسط فران تورس

گل اول اینتر توسط مارکو آرناتوویچ در دقیقه 12

گل دوم اینتر توسط فراتسی

بارسا 4-1 خیرونا؛ تیم فلیک دیگر امتیاز نمی‌دهد

گل اول بورنموث به منچسترسیتی توسط اوانیلسون

گل اول منچسترسیتی توسط ارلینگ هالند

فلیک: لامین یامال هم امروز گل زد!‏

گل دوم منچسترسیتی توسط عمر مرموش

تاریخ‌سازی ایران در فوتبال ساحلی؛ چهارمین قهرمانی با 55 گل

ضرورت مشارکت خیران در نهضت نوسازی مدارس خراسان رضوی