پیام خراسان

آخرين مطالب

سردرگمی مردم و تولیدکنندگان/ برق خراسان شمالی در مدار قطعی! گفتگو

سردرگمی مردم و تولیدکنندگان/ برق خراسان شمالی در مدار قطعی!
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - قطع برق‌های خارج از برنامه در ابتدای بهار؛ سردرگمی مردم و تولیدکنندگان در خراسان شمالی همه را به ستوه آورده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد٬ در روزهای ابتدایی بهار 1404، قطع مکرر و خارج از برنامه برق در استان خراسان شمالی باعث ناراحتی و سردرگمی گسترده مردم و فعالان اقتصادی شده است.
بدون اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف از سوی نهادهای مرتبط، شهروندان و واحدهای تولیدی با مشکلات جدی در مدیریت فعالیت‌های روزمره مواجه شده‌اند. در هفته نخست فروردین‌ماه، خاموشی‌های ناگهانی و مدت‌دار بدون هیچ اعلام قبلی از سوی شرکت توزیع برق استان، برای بسیاری از خانوارها و کسب‌وکارهای محلی، چالش‌های قابل‌توجهی ایجاد کرده است. این وضعیت در حالی رخ داد که با پایان زمستان انتظار می‌رفت ناترازی برق تا حدی کاهش یابد و تأمین نیازهای مصرف کنندگان به روال عادی بازگردد. سردرگمی شهروندان در نبود برنامه‌ریزی شفاف
بسیاری از مردم در گفتگو با خبرنگار تسنیم، از عدم اطلاع‌رسانی دقیق و برنامه‌ریزی منسجم گلایه دارند. شهروندان اظهار داشتند که حتی در مواقع اعلام خاموشی‌های احتمالی، زمان قطع برق اغلب با ساعات اعلام‌شده تطابق ندارد و این مسئله مدیریت امور روزمره خانوارها را مختل کرده است.
یکی از ساکنان بجنورد در این باره گفت: هیچ برنامه مشخصی برای قطع برق وجود ندارد. بارها شاهد قطع‌های چندساعته بوده‌ایم که بدون اعلام قبلی رخ داده است. این وضعیت، در کنار اختلالات اینترنت و خدمات مخابراتی، زندگی ما را در روزهای آغازین سال به‌شدت تحت‌تأثیر قرار داده است.
فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان نیز شرایط پیش‌آمده را به‌عنوان یکی از عمیق‌ترین چالش‌های ابتدای سال معرفی کردند. کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی استان، که به برق به‌عنوان سیستم اصلی تولید وابسته‌اند، بارها دچار وقفه‌های طولانی در روند فعالیت خود شده‌اند. این اختلالات منجر به کاهش تولید و افزایش هزینه‌های غیرضروری شده است.
یکی از مدیران کارخانه‌های استان در حوزه صنایع تبدیلی گفت: «ما یک برنامه دقیق تولید برای هفته‌های ابتدایی سال داشتیم، اما قطع‌های خارج از زمان‌بندی تمام برنامه‌ریزی‌های ما را بهم ریخته است. این مشکلات در کنار عدم توانایی تهیه مواد اولیه، ما را به عقب رانده و هزینه‌های سنگینی بر ما تحمیل کرده است.
اطلاع‌رسانی ناکافی؛ چالش جدی مدیریت بحران
بررسی‌ها نشان می‌دهد که مشکل اصلی در قطع برق در استان خراسان شمالی، فراتر از ناترازی برق و شامل ضعف اطلاع‌رسانی است. شرکت توزیع برق استان تاکنون جزئیات شفافی از علت قطع برق‌ها، برنامه‌ریزی دقیق خاموشی‌ها و راهکارهای جلوگیری از تکرار این بحران ارائه نکرده است. به گفته کارشناسان، در چنین شرایطی، اطلاع‌رسانی دقیق و سریع به شهروندان و صنعتگران، حداقل راه‌حلی برای کاهش بار روانی و مالی ناشی از قطع برق به شمار می‌آید.
مردم و تولیدکنندگان خواستار برخورد جدی‌تر مسئولان استانی با بحران برق شده‌اند. آن‌ها تأکید دارند که در ابتدای سال، زمانی که بسیاری از خانوارها تازه از تعطیلات نوروزی بازگشته‌اند و واحدهای تولیدی تلاش می‌کنند عملیات تولید خود را آغاز کنند، قطع‌های مکرر برق نه‌تنها خسارت مستقیم وارد می‌کند، بلکه اعتماد عمومی را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.
این شرایط در حالی رخ داده که بارها مسئولان وعده داده‌اند برنامه‌ریزی و تداوم اطلاع‌رسانی دقیق برای مدیریت این مشکل در دستور کار قرار گیرد. اکنون انتظار می‌رود استانداری و شرکت توزیع برق استان با تشکیل جلسات اضطراری، ضمن بررسی دلایل این بحران، راهکاری عملی برای پایان دادن به اختلالات برق ارائه دهند.
بازسازی شبکه تولید و توزیع علت قطعی برق در استان!
مهران قوامی، مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق خراسان شمالی، از اختصاص روزهای ابتدایی سال جاری به بازسازی و آمادگی شبکه توزیع برای پیک مصرف تابستان خبر داد. وی همچنین به محدودیت‌های موجود در ساختار توزیع برق استان و تلاش برای مدیریت بهتر خاموشی‌ها اشاره کرد.
بر اساس اظهارات قوامی، شرایط خاص زمستان گذشته، فشار مضاعفی بر شبکه توزیع برق وارد کرد و نهادهای مرتبط مجبور شدند تمام ظرفیت خود را برای تأمین نیازهای برق مصرف‌کنندگان به کار بگیرند. با این حال، آغاز سال جدید فرصتی برای بازسازی و آماده‌سازی تجهیزات فراهم کرده است تا استان برای ماه‌های پُرمصرف تابستان آماده شود.
وی با مقایسه وضعیت خراسان شمالی با استان‌های بزرگ‌تر کشور گفت: در استان‌های بزرگ، تعداد فیدرهای شبکه توزیع بیشتر است و همین موضوع امکان مدیریت بهتر خاموشی‌ها را ایجاد می‌کند. اما در خراسان شمالی، به دلیل محدودیت تعداد فیدرها، مدیریت برق با چالش جدی‌تری روبه‌رو است. برای افزایش رضایت شهروندان، لازم است تجهیزات توزیع برق در استان بروزرسانی و تقویت شود.
قوامی در ادامه به پلتفرم‌های اطلاع‌رسانی شرکت توزیع برق استان اشاره کرد و تأکید کرد: شهروندان می‌توانند با مراجعه به بخش اطلاع‌رسانی سایت شرکت توزیع برق، زمان خاموشی‌های خود را مشاهده کنند. افراد با وارد کردن شماره تلفن همراه یا شناسه قبض خود می‌توانند از برنامه خاموشی‌های مربوط به خود مطلع شوند.
مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق استان پیش‌بینی کرد که با بازگشت نیروگاه‌ها به مدار تولید و انجام فرآیند بازسازی شبکه، شرایط برق‌رسانی در استان بهبود پیدا کند.
وی همچنین به معرفی اپلیکیشن «برق من» اشاره کرد و گفت: شهروندان می‌توانند از طریق این نرم‌افزار موبایلی اطلاعات دقیق‌تر در خصوص وضعیت برق منطقه خود دریافت کنند.
اظهارات قوامی نشان‌دهنده نیاز جدی به سرمایه‌گذاری و نوسازی تجهیزات برق‌رسانی استان است. این اقدامات، به گفته وی، علاوه بر کاهش میزان خاموشی‌ها، رضایت عمومی و بهره‌وری شبکه توزیع را نیز بهبود خواهد داد.
گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که اگر تدابیر اساسی در این خصوص اتخاذ نشود، استان خراسان شمالی ممکن است در ادامه سال با تشدید ناترازی برق، شاهد مشکلات بیشتری در حوزه تولید و زندگی مردم باشد.
انتهای پیام/311/.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/845785/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمید حامی: با صدای همایون شجریان دریا رو دیدم!

حجت‌الاسلام نوری: افزایش قدرت نظامی عامل امنیت کشور است

واریز 6 هزار میلیارد ریال مالیات برای توسعه خراسان جنوبی

تصاویر/نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت با حضور نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی

جدول اجراهای هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی منتشر شد

موانع پیش روی سرمایه‌گذاران تسهیل شود

اعضای جمعیت هلال احمر بیرجند در کنار مردم و برای مردم

50 پرونده داروهای قاچاق کشف‌شده در خراسان‌شمالی بررسی شد

عرضه سیب‌زمینی بهاره در میادین میوه و تره‌بار تهران

عرضه سیب زمینی بهاره تولید داخل در تمامی میادین و بازار‌های میوه و تره بار

حضور قهرمان المپیک در جام امام رضا (ع) / اعلام آمادگی 10 کشور برای حضور در مشهد

عرضه سیب‌زمینی بهاره در میادین میوه و تره‌بار/ قیمت جدید سیب‌زمینی اعلام شد

مظفری: 705 مدرسه جدید تا پایان سال در خراسان رضوی احداث می‌شود

رونمایی باستان‌شناسان از ظرف سفالی دشت کشف رود مشهد

حکمرانی ایالتی؛ از مشهد تا اصفهان/ اجرای چراغ خاموش قانون حجاب و عفاف در اصفهان

تنور داغ دوومیدانی در مشهد با حضور قهرمان المپیک

واژگونی خودروهای سواری در گرمه 2 مصدوم برجای گذاشت

سیلوا راضی است اما بارسلونا نه!

ممنوعیت استفاده از زبان روسی در فوتبال اوکراین

مثلث آتشین فوتبال اروپا

آنچلوتی باز هم پیشنهاد برزیل را رد کرد

اینتر آماده پیشنهادها برای طارمی

کارتال از سرمربی اخراجی پرسپولیس جا ماند!

آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای مواصلاتی / یک محور مسدود است

بارانی‌ترین شهر خراسان رضوی در 72 ساعت گذشته کجا بود؟

رونمایی باستان‌شناسان از ظرف سفالی دشت کشف‌رود مشهد

تشویق رحمت و شری سریال «پایتخت» در کنسرت علیرضا طلیسچی

آهنگ جدید/ «کی می دونه» با صدای مجید رضوی

مراتع سرسبز خراسان جنوبی، میزبان بهاری عشایر

چهاردرخت، مسجدی 700 ساله در دل شهر بیرجند

صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - شنبه 30 فروردین

تصاویر/دیدار فرمانده و مسئولین تیپ ارتش 130 شهید دلجویان با نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی

درخشش اسب‌های خراسان شمالی در کورس بهاره گنبد کاووس

حجت‌الاسلام نواب: بیش از 800 هزار نفر در نوبت حج تمتع هستند

سفر به تیتکانلو؛ شهری کوچک با مشکلاتی بزرگ

گلایه خبرنگاران از استاندار خراسان شمالی/ چرا تقدیر نکردید!

واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در خراسان شمالی

انتشار بخشی از زندگی شهید «صفر سیاهک» به‌مناسبت سالروز شهادتش

اعضای شورای تامین شهرستان تایباد با فرمانده تیپ 277 نیروی زمینی ارتش دیدار کردند

دیدار اعضای شورای تامین شهرستان تایباد با امیر ذوالقدر

خطر جدی فرونشست زمین در گلستان/ ‌آتش‌سوزی در کمین جنگل‌ها‌

فرود «فلامینگوها» در فرودگاه بجنورد

امام جمعه کیش: ارتش و سپاه در امنیت کشور نقشی بی‌بدیل دارند

تاریخ جمهوری اسلامی ایران سرشار از رشادت‌های شهدای عالی‌قدر است

هوش مصنوعی وارد تحریریه ایتالیایی شد

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

محرز پس از نه سال بهترین بازی‌اش را تکرار کرد!

خشم کریستیانو رونالدو از شکست تلخ النصر

مدافع اینتر از بایرن مونیخ عذرخواهی کرد

جیمی کاراگر: تاتنهام به سندروم تن‌هاخ دچار شده است!