پیام خراسان

آخرين مطالب

بنای رازآلود یوناگونی، آتلانتیس گمشده ژاپن در اعماق اقیانوس علمي

بنای رازآلود یوناگونی، آتلانتیس گمشده ژاپن در اعماق اقیانوس
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ساختار زیرآبی «یوناگونی» که در سواحل جنوبی جزیره یوناگونی در مجمع‌الجزایر ریوکیو و در عمق 25 متری سطح دریا قرار گرفته است، به‌عنوان یکی از رازآلودترین پدیده‌های باستان‌شناسی زیر آب در جهان شناخته می‌شود.

این بنای عظیم به ارتفاع حدود 27 متر از صفحات غول‌پیکر سنگی، سکوهای صاف و پله‌هایی با زوایای تند تشکیل شده است و ظاهری شگفت‌آور دارد که بیش از آنکه طبیعی به‌نظر برسد، شبیه به بقایای یک معبد یا بنای ساخته‌شده توسط انسان است.
برخی پژوهشگران، از جمله پروفسور ماساآکی کیمورا، بر این باورند که این بنا می‌تواند باقی‌مانده‌ی یک شهر یا تمدن فراموش‌شده شاید مربوط به بیش از 10 هزار سال پیش ‌ باشد.
اگر این تخمین قدمتی صحت داشته باشد، این سازه هزاران سال از اهرام مصر و سازه استون‌هنج در انگلستان قدیمی‌تر خواهد بود و حتی ممکن است قدیمی‌ترین سازه‌ی شناخته‌شده ساخته‌ی دست بشر باشد.
حامیان این فرضیه، که این ساختار را «آتلانتیس ژاپن» می‌نامند، معتقدند که این اثر ممکن است نشانه‌ای از تمدنی فراموش‌شده باشد که پیش از عصر کشاورزی وجود داشته است. فرضیه‌ای که در صورت اثبات، می‌تواند جدول زمانی تاریخ بشر را به‌طور اساسی تغییر دهد.

پیام خراسان


کشف اتفاقی و آغاز یک اختلاف‌نظر جهانی
این سازه در سال 1985 توسط «کی‌هاچیرو آراتاکه»، برگزارکننده تورهای غواصی در منطقه، کشف شد. او حین بررسی یک منطقه‌ی ماهی‌خیز که در افسانه‌های محلی به «قصر غرق‌شده» معروف بود، این ساختار سنگی را شناسایی کرد.
از آن زمان تاکنون، کارشناسان بسیاری از سراسر جهان برای بررسی این پدیده به ژاپن سفر کرده‌اند. از جمله «رابرت شوک»، استاد زمین‌شناسی در دانشگاه بوستون، که پس از بازدید از یوناگونی در سال 1997 اظهار داشت این ساختار به احتمال زیاد طبیعی است، اما امکان دارد در دوران باستان توسط انسان تا حدودی اصلاح یا مورد استفاده قرار گرفته باشد، مثلاً به‌عنوان معدن سنگ.
بنایی از دل عصر یخبندان؟
به گفته پروفسور کیمورا از دانشگاه ریوکیو، این سایت ممکن است در دوران آخرین عصر یخبندان ساخته شده باشد، زمانی که سطح دریا بسیار پایین‌تر از امروز بوده و این منطقه خشک و قابل سکونت بوده است.
شواهد زمین‌شناسی همچون ستون‌های سنگی در غارهای زیرآبی و تحلیل‌های رادیوکربن روی مرجان‌ها نشان می‌دهد که این منطقه در حدود 5 هزار سال پیش غرق شده، و حتی شاید 2 هزار سال پیش هنوز در خشکی قرار داشته است.
این موضوع به‌تازگی در برنامه‌ای از پادکست «جو روگان اکسپرینس» به بحث گذاشته شد، جایی که گراهام هنکاک نویسنده مشهور و فلینت دیبل، باستان‌شناس درباره‌ی منشاء این بنا به اختلاف نظر جدی رسیدند.
دیبل گفت: «من پدیده‌های طبیعی عجیبی زیادی دیده‌ام، اما در این مورد چیزی نمی‌بینم که برایم نشانی از معماری انسانی داشته باشد.»
در مقابل، گراهام هنکاک پاسخ داد: «برای من عجیب است که تو این را یک پدیده‌ی کاملاً طبیعی می‌دانی. به‌نظر من، اینجا نشانه‌های روشنی از طراحی هوشمندانه دارد: پله‌های حک‌شده، سنگ‌های عظیم، قوس‌ها و حتی طرحی شبیه به صورت انسان روی سنگ‌ها.»
نظریه «لموریا»؛ قاره‌ای گمشده در اعماق آب
ماساآکی کیمورا، ژئولوژیست ژاپنی، از این فرضیه پشتیبانی کرده و گفته که ممکن است این بنا بخشی از یک قاره‌ی گمشده به‌نام «لموریا» باشد. او تخمین زده است که این ساختار احتمالاً بین 2 تا 3 هزار سال پیش ساخته شده، زمانی که سطح دریا بسیار پایین‌تر از امروز بوده است.
پروفسور کیمورا معتقد است که پنج ویژگی کلیدی این سازه شامل: شکل کلی بنا، وجود پله‌های متعدد و منظم، وجود نوعی مسیر سنگی با تکه‌سنگ‌های اندک، دیواره سنگی که به‌موازات بنا کشیده شده و ساختارهایی شبیه به طاق ورودی، به همراه سوراخ‌های مشکوک در عمق و محفظه‌هایی در بالا که شاید گورهای باستانی بوده‌اند احتمال دست‌ساز بودن آن را مطرح می‌کند.

پیام خراسان


او با استفاده از مدل‌های بازسازی‌شده، این بنا را مشابه قلعه-معبدهای سنتی ژاپنی معروف به «گوسوکو» می‌داند.
تردیدها و نظریه‌های مخالف
با این حال، بسیاری از زمین‌شناسان و باستان‌شناسان همچنان با دیده تردید به این فرضیه‌ها می‌نگرند. پروفسور رابرت شوک، پاتریک نان (اقیانوس‌شناس)، و ترواکی ایشی (دانشگاه توکیو) همگی تأکید دارند که ویژگی‌های ساختاری این بنا را می‌توان با فعالیت‌های تکتونیکی، لایه‌بندی سنگ‌های ماسه‌ای و فرآیندهای طبیعی توضیح داد.
رابرت شوک، استاد دانشگاه بوستون، در مصاحبه‌ای این ساختار را صرفاً نتیجه «زمین‌شناسی معمولی و لایه‌بندی طبیعی سنگ‌های ماسه‌ای» توصیف کرده است. او گفت: «ماسه‌سنگ‌ها معمولاً در راستای سطوح مشخصی شکسته می‌شوند و لبه‌هایی صاف و منظم ایجاد می‌کنند، به‌ویژه در مناطقی که دارای فعالیت‌های تکتونیکی زیاد هستند.»
اگر قدمت بیش از 10 هزار ساله یوناگونی تأیید شود، این بنا می‌تواند جایگاهی مشابه با «گوبکلی‌تپه» در ترکیه بیابد؛ یکی از کهن‌ترین بناهای شناخته‌شده‌ی دست‌ساز بشر با قدمتی حدود 9500 سال پیش از میلاد.
این سازه اسرارآمیز، که همچنان در بستر اقیانوس آرام آرام فرسوده می‌شود، شاید کلید درک بخشی گمشده از تاریخ بشر باشد که تاکنون در تاریکی مانده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/846292/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمید حامی: با صدای همایون شجریان دریا رو دیدم!

حجت‌الاسلام نوری: افزایش قدرت نظامی عامل امنیت کشور است

واریز 6 هزار میلیارد ریال مالیات برای توسعه خراسان جنوبی

تصاویر/نشست شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت با حضور نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی

جدول اجراهای هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی منتشر شد

موانع پیش روی سرمایه‌گذاران تسهیل شود

اعضای جمعیت هلال احمر بیرجند در کنار مردم و برای مردم

50 پرونده داروهای قاچاق کشف‌شده در خراسان‌شمالی بررسی شد

عرضه سیب‌زمینی بهاره در میادین میوه و تره‌بار تهران

عرضه سیب زمینی بهاره تولید داخل در تمامی میادین و بازار‌های میوه و تره بار

حضور قهرمان المپیک در جام امام رضا (ع) / اعلام آمادگی 10 کشور برای حضور در مشهد

عرضه سیب‌زمینی بهاره در میادین میوه و تره‌بار/ قیمت جدید سیب‌زمینی اعلام شد

مظفری: 705 مدرسه جدید تا پایان سال در خراسان رضوی احداث می‌شود

رونمایی باستان‌شناسان از ظرف سفالی دشت کشف رود مشهد

حکمرانی ایالتی؛ از مشهد تا اصفهان/ اجرای چراغ خاموش قانون حجاب و عفاف در اصفهان

تنور داغ دوومیدانی در مشهد با حضور قهرمان المپیک

واژگونی خودروهای سواری در گرمه 2 مصدوم برجای گذاشت

سیلوا راضی است اما بارسلونا نه!

ممنوعیت استفاده از زبان روسی در فوتبال اوکراین

مثلث آتشین فوتبال اروپا

آنچلوتی باز هم پیشنهاد برزیل را رد کرد

اینتر آماده پیشنهادها برای طارمی

کارتال از سرمربی اخراجی پرسپولیس جا ماند!

آخرین وضعیت جوی و ترافیکی محورهای مواصلاتی / یک محور مسدود است

بارانی‌ترین شهر خراسان رضوی در 72 ساعت گذشته کجا بود؟

رونمایی باستان‌شناسان از ظرف سفالی دشت کشف‌رود مشهد

تشویق رحمت و شری سریال «پایتخت» در کنسرت علیرضا طلیسچی

آهنگ جدید/ «کی می دونه» با صدای مجید رضوی

مراتع سرسبز خراسان جنوبی، میزبان بهاری عشایر

چهاردرخت، مسجدی 700 ساله در دل شهر بیرجند

صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - شنبه 30 فروردین

تصاویر/دیدار فرمانده و مسئولین تیپ ارتش 130 شهید دلجویان با نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی

درخشش اسب‌های خراسان شمالی در کورس بهاره گنبد کاووس

حجت‌الاسلام نواب: بیش از 800 هزار نفر در نوبت حج تمتع هستند

سفر به تیتکانلو؛ شهری کوچک با مشکلاتی بزرگ

گلایه خبرنگاران از استاندار خراسان شمالی/ چرا تقدیر نکردید!

واگذاری زمین برای ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در خراسان شمالی

انتشار بخشی از زندگی شهید «صفر سیاهک» به‌مناسبت سالروز شهادتش

اعضای شورای تامین شهرستان تایباد با فرمانده تیپ 277 نیروی زمینی ارتش دیدار کردند

دیدار اعضای شورای تامین شهرستان تایباد با امیر ذوالقدر

خطر جدی فرونشست زمین در گلستان/ ‌آتش‌سوزی در کمین جنگل‌ها‌

فرود «فلامینگوها» در فرودگاه بجنورد

امام جمعه کیش: ارتش و سپاه در امنیت کشور نقشی بی‌بدیل دارند

تاریخ جمهوری اسلامی ایران سرشار از رشادت‌های شهدای عالی‌قدر است

هوش مصنوعی وارد تحریریه ایتالیایی شد

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

محرز پس از نه سال بهترین بازی‌اش را تکرار کرد!

خشم کریستیانو رونالدو از شکست تلخ النصر

مدافع اینتر از بایرن مونیخ عذرخواهی کرد

جیمی کاراگر: تاتنهام به سندروم تن‌هاخ دچار شده است!