نامزدهای نهمین دوره پایتخت کتاب ایران معرفی شدند
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - شهرهای راه یافته به مرحله نهایی نهمین دوره پایتخت کتاب ایران در نشست خبری که با حضور محسن جوادی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، معرفی شدند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست خبری «معرفی نامزدهای نهمین دوره پایتخت کتاب ایران» صبح امروز_سهشنبه بیستوششم فروردین_ با حضور محسن جوادی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیرضا نوریزاده، مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی، محمدرضا اسفاری، مدیرکل فرهنگی نهاد کتابخانههای عمومی، تعدادی از داوران نهمین دوره پایتخت کتاب ایران و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه، در معاونت امور فرهنگی برگزار شد
محسن جوادی، سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با اشاره به اهمیت کتابخوانی اظهار کرد: فرایند پیچیدهای برای کتاب وجود دارد، از زمانی که نوشته میشود تا ویراستاری، چاپ، توزیع و فروش.
مرحله نهایی، خواندن کتاب است که بسیار مهم است و اگر کتابخوانی صورت نگیرد نتیجه نهایی مورد نظر حاصل نمیشود. وی افزود: برنامه انتخاب پایتخت کتاب ایران هم با همین نتیجه نهایی ارتباط دارد و در راستای افزایش کمیت و کیفیت کتابخوانی تلاش میکند. البته عناصر و عوامل مختلفی در کتابخوانی و ترویج آن تأثیر دارد که همگی باید مورد توجه قرار گیرد.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: حوزه کتاب، چندوجهی و بنابر شرایط اقتصادی و فرهنگی متفاوت است، گاهی شرایط اقتصادی ایجاب میکند که دولت حمایت اقتصادی داشته باشد و گاهی حمایتها باید مثل رویداد انتخاب پایتخت کتاب معنوی باشد و امیدواریم بتوانیم سطح کتابخوانی را با چنین طرحهایی ارتقا دهیم.
جوادی با اشاره به نقش کتاب در جامعه گفت: کتاب در ایران، تاریخ قدیمی دارد و دارای قدرت زیادی است. در خیلی جاها ایران را به کتاب میشناسند و بهنوعی هویت ایران محسوب میشود. کتاب این قدرت را دارد که بدون اینکه سرمایه عظیمی پشت آن باشد راه فرهنگ ایران را در بسیاری از کشورها باز کند و نباید آن را دست کم بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: همه نگاه ما به شهرها نیست و به روستاها نیز توجه ویژه داریم، گاه در یک محیط کوچک یا روستایی دورافتاده افرادی پیدا میشوند که نقش مهمی در توسعه و ترویج کتابخوانی دارند و نباید نادیده گرفته شوند؛ باید تلاش کنیم سرانه مطالعه در کشور افزایش یابد و دسترسی افرادی که به دلایل مختلف کتاب در اختیارشان نیست، بیشتر شود.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: همه تلاش ما در معاونت امور فرهنگی در راستای کمک به اجرایی کردن پروژهها و برنامههایی است که در رویداد پایتخت کتاب ایران تأیید و تصویب میشوند و تلاش میکنیم آنها را به تخصیص اعتبارات وزارتخانه که محدودیت دارد، موکول نکنیم و رابطهای بین نهادهای دولتی و عمومی و اشخاص حمایتگر باشیم.
در ادامه این نشست علیرضا نوریزاده، مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی با بیان اینکه جشنواره پایتخت کتاب ایران، رویدادی کتابمحور است به برگزیدگان دورههای گذشته اشاره کرد و گفت: سال قبل سمنان پایتخت کتاب ایران بود که به دلیل برنامههای خلاقانه و استفاده از فناوریهای نوظهور و شبکهسازیهایی که انجام شده بود، انتخاب شد. پیش از آن هم شهرهایی مانند نیشابور، یزد، شیراز، بوشهر، اهواز، سنندج و … به عنوان پایتخت کتاب انتخاب شده بودند.
وی درباره نهمین دوره این رویداد تصریح کرد: بعد از شروع فراخوان و انجام مراحل اولیه، در نهایت 47 شهر به مرحله داوریها راه یافتند. «شهرهای دوستدار کتاب» آنهایی هستند که قابلیت پایتخت کتاب شدن را دارند، تمام موارد بررسی و با حضور داوران و نمایندگان بخشهای مختلف از بین این شهرها «پایتخت کتاب» انتخاب خواهد شد.
مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی عنوان کرد: شهرهایی هم داشتیم که استمرار داشتند و همیشه در جشنواره شرکت میکردند، اما با توجه به اینکه رقابت نزدیک و تنگاتنگ بود، انتخاب نشدند. از این رو، برای اینکه دیده شوند طبق بیانیه هیئت داوران در بخش «شهرهای مشتاق کتاب» گنجانده شدند.
نوریزاده افزود: نگاه ویژهای به شهرهای محروم داشتیم، شهرهایی که علاقهمند بودند فعالیت کتابی خود را به شهرهای دیگر نشان دهند؛ اما امکانات لازم و مکان مورد نظر را نداشتند. بر این اساس دو شهر تحت عنوان «شهرهای زیر چتر کتاب» انتخاب شدند.
مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی در پایان این نشست «شهرهای دوستدار کتاب» و نامزد «پایتخت کتاب» را اعلام کرد که به ترتیب از آخر عبارت از بهشهر از استان مازندران، لاهیجان از استان گیلان، شاهینشهر و میمه از استان اصفهان، قزوین از استان قزوین، ارومیه از استان آذربایجان غربی و اوز از استان فارس هستند.
شهرهای خوی، سیرجان، سبزوار و فومن به عنوان شهرهای «مشتاق کتاب» و شهرهای رابر و فهرج نیز به عنوان شهرهای «زیر چتر کتاب» معرفی شدند، همچنین «عبدالحکیم بهار» نیز به عنوان مروج کتاب و کتابخوانی در چابهار معرفی شد.
کد خبر 857948
-
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۳:۵۴
-
۱۶ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/849959/