«فلوشیپ» ادبی کتاب کودک و نوجوان برگزار میشود
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، ابراهیم حیدری قائم مقام سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در آستانه برگزاری فلوشیپ نشر تهران با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد اظهار داشت: برای اینکه ادبیات، فرهنگ، نشر و اهالی قلم کشور ما به سایر کشورها شناسانده شود، باید اقداماتی صورت گیرد که از جمله آنها میتوان به برگزاری رویدادهای متعدد و برنامههای مختلف از قبیل شرکت در نمایشگاههای خارجی، طرحهای حمایتی مانند گرنت و تاپ و استفاده از ظرفیتهای رایزنیهای ایران در خارج از کشور اشاره کرد بهویژه اینکه شرکت در نمایشگاههای مختلف به دلیل هزینههای بالا برای همگان مقدور نیست.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران افزود: در همین زمینه یکی از کارهایی که کشورهای مختلف برای معرفی نشر و فرهنگ خود انجام میدهند، استفاده از ظرفیت فلوشیپهای ادبی است که این تجربه در جغرافیاهای متعددی مانند یونان، استانبول، سوئد، مکزیک، برزیل، تایوان، فرانکفورت، شارجه، آستانه، تایلند و انگلستان اجرا و قابل بررسی شده است.
وی همچنین گفت: موضوع برگزاری فلوشیپ از سوی ایران از دیرباز مطرح بوده و ایران با سابقه ادبی و ادبیات غنی خود میبایست دیر یا زود باید به این سمت برود ولی تاکنون این آمادگی از سمت ناشران داخلی و خارجی برای حضور در این رویداد احساس نمیشد. در چند سال گذشته با حضور ایران و ناشران ایرانی در نمایشگاههای خارجی و کاهش محدودیت حضور در شبکههای اجتماعی و نیز اجرای طرح گرنت و برگزاری کارگاههای متعدد مانند «دوشنبهها با گرنت»، تعاملات و آگاهیبخشی در این حوزه تا حدود زیادی افزایش یافته است.
قائم مقام سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در ادامه بیان کرد: ما در همین راستا تصمیم گرفتیم که سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را با فضای مبتنی بر محتوا برگزار کنیم که یکی از این اقدامات برگزاری فلوشیپ ادبی کتاب کودک و نوجوان است. در برگزاری این رویداد نیز تصمیم گرفتیم به جای اینکه ریلی برای این کار بسازیم که هزینهبر و زمانبر است از تجربه ریلهای ساختهشده سایر کشورها استفاده کنیم.
حیدری درباره اینکه چرا موضوع ادبیات کودک و نوجوان برای نخستین فلوشیپ تهران انتخاب شده، توضیح داد: با توجه به اینکه این رویداد، تجربه اول ما است و باید گام اول را محکم و استوار برداریم باید مزیت رقابتی بودن را مدنظر قرار میدادیم. وقتی چین میهمان ویژه سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب در سال 1398 شد، تصویرگران و تصویرگری برای کتاب کودک در ایران مورد توجه چین و سایر کشورها قرار گرفت. از سوی دیگر یکپارچه کردن ناشران این حوزه و ایجاد فضایی توام با کمترین آشفتگی و نیز مخاطب زیاد حوزه کودک و نوجوان موجب شد که به این موضوع در اولین فلوشیپ تهران پرداخته شود و اگر تجربه موفقی حاصل شد در سنوات بعدی به حوزههای دیگر نیز خواهیم پرداخت.
وی همچنین گفت: در این زمینه انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان وظیفه برقراری ارتباط موضوعی با ناشران کودک و نوجوان را پذیرفته و در واقع وظیفه آماده کردن ناشران داخلی برای مذاکره با ناشران خارجی که نیازمند ادبیات و ترمینولوژی بینالمللی است، برعهده این انجمن است. همچنین در این مسیر از ظرفیت آژانس ادبی «اینتروتما» کشور ترکیه که برگزارکننده 10 دوره فلوشیپ استانبول بوده و از اطلاعات پایه و سازمانیافته متعددی بهره گرفته در زمینه همکاری برای اطلاعرسانی و تقویت دعوت از سایر ناشران، بهره بردهایم. البته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیچ قراردادی با «اینتروتما» منعقد نکرده و فقط در زمینه اطلاعرسانی و استفاده از ظرفیت پایگاه دادهها با فلوشیپ کودک و نوجوان همکاری میکند.
مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران خاطرنشان کرد: انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان که متولی دعوت از ناشران و آژانسهای داخلی است، از تمامی ناشران و آژانسهای ایرانی برای حضور در این رویداد دعوت کرده است که برخی ناشران ثبتنام کرده و برخی نیز در شرف انجام این کار هستند.
حیدری در ادامه با بیان اینکه فلوشیپ نشر تهران یک رویداد بینالمللی است و برای برگزاری بهتر آن باید به دنبال یک حاشیه امن میرفتیم، گفت: برای برگزاری این رویداد از تمامی ناشران خارجی که با طرح گرنت همکاری دارند و رایزنیهای ایران در خارج از کشور و تمام ظرفیتهای خود برای همکاری بهره گرفتیم که یکی از آنها آژانسهای ادبی هستند. ما انتظار داشته و داریم آنها از طریق تبلیغات و ارتباطاتی که با سایر کشورها دارند با ما همکاری کنند چراکه در برهههای مختلفی حمایتهایی جهت حضور آنها در نمایشگاههای خارجی صورت گرفته است و برخی پروژههای پژوهشی هم به آنها واگذار شده که البته نتیجه و خروجی مطلوبی به همراه نداشته و اسناد آن هم موجود است.
قائم مقام سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تصریح کرد: شعار ما در دولت وفاق است و همواره بر این باور استواریم که از همه ظرفیتها استفاده شود ولی سهمخواهی را نپذیرفته و اختصاص بودجه جداگانه برای واسپاری برگزاری این رویداد هم نخواهیم داشت. ما تنها از ظرفیتهای مرتبط برای اجرای این رویداد استفاده کردیم و انتظار داشته و داریم همکاران فعال ما در آژانسهای ادبی ایرانی مانند آژانس ادبی غیر ایرانی زمینه معرفی این رویداد بزرگ را فراهم کنند.
انتهای پیام/ 231
-
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۳:۵۵
-
۱۳ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/849960/