پیام خراسان

آخرين مطالب

روایت کارآفرینی یک بانوی معلول؛ معجزه‌ای به نام ایمان و تلاش گفتگو

روایت کارآفرینی یک بانوی معلول؛ معجزه‌ای به نام ایمان و تلاش
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرنگار مهر، سکینه شکری شهروان مسئول صندوق اشتغال روستای گذرکجین همدان یک دختر معلول روستایی بود. پدرش از ابتدا او را طوری تربیت کرده بود که روی پای خودش بایستد و زندگیش را بچرخاند.
در سال 1385 چهل و هشت بافنده قالی برای او کار می‌کردند اما شریکش که 10 سال با او رفاقت داشت و سفره‌شان از هم جدا نشده بود، پول‌هایش را برداشت و فرار کرد.
حالا او مانده بود با کلی چک و بدهی و 130 میلیون تومان به یغما رفته. چک‌هایش که برگشت خورد بازداشت شد و دادگاه بدهی‌هایش را قسط بندی کرد. باید ماهی 800 هزار تومان قسط می‌داد، اما هیچ زمینه‌ای برای درآمد نداشت. با این بدهی‌ها باید هزینه‌های خانواده را هم پرداخت می‌کرد. زیرا پدرش بیماری سختی داشت و نمی‌توانست کار کند. برای دو خواهرش هم باید جهیزیه تهیه می‌کرد و برادر کوچکش هم سرباز بود. حال روحی خانم شکری در آن زمان خراب بود. از این رو به مشهد رفت و سه روز در حرم نشست و به امام رضا گلایه کرد. خودش می‌گفت شاید بی ادبانه با امام صحبت کرده بود. روز سوم آقایی پیش او آمده و از او در خصوص علت این‌طور صحبت کردن با امام رضا (ع) سوال کرده بود.
خانم شکری که در آن زمان خیلی تحت فشار بود به مرد گفت: شما کاری به کار من نداشته باشید، من با امام رضای خودم گفتگو می‌کنم.
آن مرد با آرامش پاسخ داده بود: با امام رضا این‌طور صحبت نکن شاید من برای رفع مشکلاتت وسیله‌ای باشم. بگو دردت چیست؟
خانم شکری مشکلاتش را برای آن مرد شرح داده بود و به او گفته بود که از ناحیه یک دست و دو پا هم فلج است و هیچ چاره‌ای در برابر خود نمی‌بیند.
آن شخص او را به آرامش و توبه دعوت کرد و خانه‌اش در مشهد را یک سال در اختیار خانم شکری گذاشت که زائر به مشهد بیاورد و با درآمد آن مشکلاتش را حل کند.
حاج قاسم در مشهد به قاسم عرب معروف بود. شیعه اهل سوریه بود که بعدها در جریان مقابله با تکفیری‌ها و داعش در سوریه به شهادت رسید. او سه طبقه ساختمان در خیابان امام رضا (ع) را در اختیار او گذاشت.
خانم شکری در آن زمان ماهی سه یا چهار بار زائر به مشهد می‌برد. اولین زائری که به حرم برد با امام رضا عهد کرد که از از این راهی که جلوی پای گذاشته است فقط تا روزی که قرض دارد استفاده کند.
خانم شکری بدهی‌هایش را پرداخت کرد. بعد از آن پانصد هزار تومان برایش مانده بود که با آن به نیازمندان در مواردی کمک کرد. اما وقتی کسی برای پول مراجعه می‌کرد حس می‌کرد با این کار در حق او بدی می‌کند و عادتش می‌دهد به اینکه هر ماه بیاید و از او مبلغی بگیرد. در همین زمان خانمی به او مراجعه کرد و تقاضای 50 هزار تومان قرض الحسنه داشت و خانم شکری متوجه شد که این خانم کار بافندگی بلد است به همین دلیل کاموا و قلاب تهیه کرد و شروع به بافندگی کرد و در ازای کاری که انجام می‌داد به او دستمزد پرداخت می‌کرد.
بعد از پنج سال فعالیت خانم شکری منجر به ایجاد صندوقی شد که از نصرت آباد، شهرک سید احمد و روستای خودشان 180 نیروی کار تحت پوشش آن هستند. این صندوق در حال حاضر 500 میلیون تومان در صندوق دارد و از 180 نفر نیروی کار، 120 نفرشان وام دریافت کرده‌اند.
اعضای صندوق ماهیانه 10 هزار تومان حق عضویت به صندوق می‌دهند و پس از دریافت آموزش‌ها فرد بسته به اینکه چه شغلی می‌خواهد داشته باشد از 10 تا 40 میلیون تومان وام دریافت می‌کند. همه وام‌ها در مدت 25 ماه باید تسویه و بازپرداخت شوند و به عنوان ضمانت هم سفته گرفته می‌شود. در این پنج سال حتی یک مورد هم تعویق در پرداخت و ام نداشته‌اند. تمام کسانی که اینجا آموزش می‌بینند توسط فنی و حرفه‌ای مدرک می‌گیرند و عضو تعاونی اصیل گذر کجین و صندوق قرض الحسنه امام حسن عسکری می‌شوند.
مهارت‌هایی که آموزش می‌دهند هم شامل قالیبافی، جوراب‌بافی، صنایع دستی و ساخت تور است. یکی از کارهایی که انجام دادند استفاده از قالی‌های دستباف غیر قابل استفاده بر روی کوزه است. که این محصول در شب عید فروش خوبی داشت. نقش‌های آن را خود خانم شکری انتخاب می‌کند و یکی از نقشه کش‌های همدان آن‌ها را طراحی می‌کند. رشته بری، تولید عرقیجات، ترشی، سبزی خشک، کشت گندم، پرورش بوقلمون، عروسک سازی، میناکاری، نگین‌کوبی و غیره هم برخی از رشته‌هایی است که آموزش می‌دهند..
خانم شکری خود در خصوص سایر اقدامات می‌گوید: یکی از مراجعان ما که اعتیاد داشت و همسرش هم خودکشی ناموفق کرده بود، پس از ترک اعتیاد با 50 میلیون تومان وام از صندوق یک گوساله خرید و در حال حاضر بعد از چهار سال 10 عدد گاو دارد و روزی شش کیلو کره تولید می‌کند که روزانه 1 میلیون و 200 هزار تومان درآمد دارد.
بازاریابی بسیاری از تولیدات را خود خانم شکری انجام می‌دهد و با برپایی نمایشگاه کارهای آماده شده را به فروش می‌رساند. سود فروش هم به تولید کننده تعلق می‌گیرد و او سهمی برای خود بر نمی‌دارد.
کد خبر 6436060

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/851850/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیش از 272 میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی برای خراسان رضوی جلب شد

بار مالی سنگین بر دوش سیستم بهداشت و درمان همدان

تجمع ضدصهیونیستی دانشجویان در مشهد

زکی‌پور این بار با مشت گره کرده مقابل پرسپولیس

دانشمندان چشم انسان را هک کردند

فرایند ثبت سفارش کتاب‌های درسی از اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود

«برای مادرم» منتشر شد

شایستگی‌های ویژه هر دانش‌آموز مورد توجه قرار گیرد/آموزش به سمت دانش های فعال و خلاق سوق داده شود

آثار جدید ناشران کودک و نوجوان در قفسه کتاب‌خانه‌های کانون

دعوت به بازاندیشی در مفهوم رای و دموکراسی / نشست نقد و بررسی کتاب «دموکراسی سنجیده»

انتشار 2 مجموعه شعر

قابل توجه دانش‌آموزان؛ زمان شروع ثبت نام کتاب‌های درسی مشخص شد

ماجرای موفقیت هدهد سفید؛وقتی یک ایده خوب 700 کتاب خلق می‌کند

زمان شروع ثبت‌نام کتاب‌های درسی مشخص شد

تاریخ ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد

معرفی کتاب «اقتصاد اسلامی و پرسش پیشرفت: نگاهی انتقادی و چشم‌اندازی برای آینده»

طرح‌های اشتغال مددجویان کمیته امداد با توزیع جعبه‌های نوغان جان گرفت

اجرای ترانه «منِ بی دل» از علیرضا عصار با همراهی امید حاجیلی

حمید حامی از عکس جوونیاش تعجب میکنه!

عود در جنوب، ساز زندگی است…

مهمترین راهکار برای توسعه سرمایه گذاری، جذب اعتماد مردم است

مشق دوباره حمایت از سرمایه گذاری؛ نظارت جدی بر اعطای تسهیلات

سرمایه‌های اندک مردم را به سمت تولید هدایت کنیم

بزرگترین مسئله برای حفظ جامعه، مسئله خانواده است

آیت‌الله عبادی: بزرگترین مسئله برای حفظ جامعه، مسئله خانواده است

کنترل سلامت آب آشامیدنی در خراسان‌شمالی با 21 آزمایشگاه تخصصی

کم شنوایی در کودکان: چرا کلینیک آوا اودیولوژی بهترین انتخاب است؟

عکس/ رانش وحشتناک زمین در روستای بجنورد

تزریق 390 میلیارد ریال برای نجات جاده نیمه‌ کاره اسفراین - بجنورد

پایان عملیات عمره در آستانه آغاز اعزام زائران حج1404

ارائه بیش از 3 میلیون تست آزمایشگاهی در مراکز درمانی خراسان شمالی

سد‌هایی که نجات‌بخش‌اند؛ از مهار سیلاب تا عبور از خشکسالی

مدارس خراسان شمالی و بجنورد فردا 31 فروردین به علت آلودگی هوا تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس خراسان شمالی فردا یکشنبه 31 فروردین 1404​

پیشتازی پسران در آمار ولادت خراسان شمالی

درخشش استان قزوین در جشنواره ملی "سرود آب"

گام مهم فولاد سنگان در ایمنی و هوشمند سازی با استفاده از سیستم

تعطیلی ادارات خراسان رضوی فردا یکشنبه 31 فروردین 1404 | آیا فردا 31 فروردین ادارات مشهد تعطیل است؟

◄ مرکز آمار ظرفیت جابجایی بار و مسافر بنادر را اعلام کرد

هوای امروز مشهد/ پاکی به آسمان برگشت

دمای هوا در خراسان رضوی از فردا افزایش می یابد

مدارس خراسان رضوی و مشهد فردا 31 فروردین به علت آلودگی هوا تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس خراسان رضوی فردا یکشنبه 31 فروردین 1404

قوچان‌نژاد پرده از پشت‌صحنه بازی ایران و آرژانتین برداشت

جنگل‌های بلوط کردستان، میراثی در معرض تهدید

آب‌رسانی به پنج هزار و 300 واحد مسکن ملی در خراسان‌رضوی انجام شد

موزه ملی ورزش المپیک و پارالمپیک برای نخستین بار برگزار کرد؛ جشن تولد مدال آوران ادوار متولد فروردین

پیش‌بینی آسمان آرام برای خراسان رضوی در هفته پیش‌رو

افتتاح یک آموزشگاه در بخش رضویه تحت پویش «هر هفته یک مدرسه»

پایان رقابت 850 دانش‌آموز نخبه از ایران، مصر و اندونزی در مشهد

شهر فرودگاهی مشهد پیشران اقتصاد شرق کشور خواهد بود

60 هزار تن کالا از راه‌آهن خواف-هرات به افغانستان انتقال یافت