لزوم پیگیری صادرات ریالی از بانک مرکزی
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی بر پیگیری و حل مشکلات صادرکنندگان استان خراسان رضوی تاکید کرد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، غلامحسین مظفری، شب گذشته در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی اظهار داشت: امیدوارم در سال 1404 با بهبود شرایط و ادامه تعاملات، شاهد روزهای روشنتری برای صادرات استان باشیم.
وی با اشاره به نقش مهم بخش خصوصی در اقتصاد خراسان رضوی تصریح کرد: بیش از 90 درصد اقتصاد استان در اختیار بخش خصوصی است و این برای ما افتخار بزرگی است. بر این اساس، وظایف ما در دولت سنگینتر میشود.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: بخش زیادی از مطالبات اتحادیه صادرکنندگان باید با همکاری دولت، سازمان توسعه تجارت، صندوق ضمانت صادرات و سایر نهادها جامه عمل بپوشد. انتظار میرود سازمان توسعه تجارت و زیرمجموعههای آن با هم هماهنگ باشند تا بتوانیم از ظرفیتها بهتر بهره ببریم.
وی افزود: یکی از موضوعات مهم، تجهیز پایانههای صادراتی است. انتظار داریم با تفویض اختیار، این موضوع با سرعت بیشتری پیگیری شود.
مظفری با بیان اینکه شبکه حملونقل استان، نیازمند توجه ویژهای است، گفت: سالهاست از کریدورهای شرقی، غربی، شمالی و جنوبی سخن گفتهایم، اما در عمل زیرساختها همچنان محدودند. امیدوارم موضوع ایستگاه راهآهن شهید مطهری حداکثر تا 15 اردیبهشتماه تعیین تکلیف شود. این خواستهای منطقی است که باید با همکاری بخش خصوصی و دولت عملی شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: در ایام نوروز، قریب به 200 پرواز ورودی و خروجی در فرودگاه مشهد ثبت شد. آرزو داریم بخشی از این پروازها به پروازهای کارگو (حمل بار) اختصاص یابد تا صادرات کالا تسهیل شود. باید تلاش کنیم از ظرفیت فرودگاه مشهد برای توسعه صادرات هوایی استفاده کنیم. همچنین باید به سمت تبدیل بخش خدمات استان به صادرات خدمات حرکت کنیم؛ بخشی از این ظرفیت میتواند از طریق زائران و گردشگران تأمین شود.
وی با اشاره به اهمیت آموزش در حوزه صادرات تأکید کرد: در این حوزه، آموزش جزو ضرورتها است. همچنین دیپلماسی اقتصادی امروز دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت جدی برای خراسان رضوی است. موقعیت ژئوپلیتیک استان و مجاورت با کشورهای همسایه، مسئولیت سنگینتری برای ما ایجاد کرده است.
مظفری تصریح کرد: سازمان توسعه تجارت در راستای شفافسازی فرآیندهای صادراتی، اقدامات مؤثری انجام داده و سامانه جامع تجارت گامی رو به جلو است. برخی برندهای صادراتی نیز طراحی شدهاند. با این حال، سیاستگذاری و برنامهریزی کلان هنوز جای کار دارد. انتظار داریم اولویتهای صادراتی کشور در قالب محصولات هدف، کشورهای مقصد، و برنامههای میانمدت و بلندمدت بهروشنی تبیین و به فعالان اقتصادی اعلام شود. همچنین حمایت از حضور شرکتها در نمایشگاهها، آموزش، صدور ضمانتنامهها و تسهیلات صادراتی باید با جدیت دنبال شود.
استاندار خراسان رضوی افزود: از صندوق ضمانت صادرات میخواهیم توجه بیشتری به استان داشته باشد؛ این صندوق میتواند در کاهش ریسکهای صادراتی و تأمین مالی نقش مؤثری ایفا کند. امیدوارم این درخواستها بهدرستی به نهادهای مسئول منتقل شود.
مظفری با اشاره به برخی نکات مطرحشده در بیانیه صادرکنندگان، خاطرنشان کرد: استقرار نماینده بانک مرکزی در استان ضرورتی است که مدتهاست بر آن تأکید داریم. متأسفانه این امکان تاکنون فراهم نشده است. خواهش میکنم نامهای رسمی از سوی استان و با همراهی دکتر دهقان به بانک مرکزی ارسال شود تا این موضوع به سرانجام برسد.
وی همچنین به موضوع صادرات ریالی اشاره کرد و گفت: در شش ماه اخیر، پیگیر این موضوع بودهایم. باوجود اعلام موافقت مدیرکل بانک مرکزی با این موضوع در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان، اقدامی صورت نگرفته است. از دکتر دهقان، رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران درخواست دارم با همکاری مشترک، نامهای رسمی تنظیم شود تا تکلیف این موضوع مشخص گردد. موضوعی که مخالفتی با آن نیست، اما به دلیل بلاتکلیفی، به تعویق افتاده و به صادرات استان لطمه زده است.
مظفری ضمن تأکید بر ضرورت برنامهریزی دقیقتر در سطح ملی و استانی برای تقویت صادرات، گفت: امید داریم با همکاری همهجانبه دولت و بخش خصوصی، بتوانیم سهم شایستهتری در اقتصاد ملی ایفا کنیم.
انتهای پیام/282/
-
پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۹:۲۶
-
۸ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/852079/