پیام خراسان

آخرين مطالب

جشنواره عودنوازی در ایستگاه پایانی؛ سازی که بین خزر و خلیج‌فارس پل زد گفتگو

جشنواره عودنوازی در ایستگاه پایانی؛ سازی که بین خزر و خلیج‌فارس پل زد
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی عودنوازی قشم، شامگاه پنجشنبه 28 فروردین با معرفی برگزیدگان بخش رقابتی برگزار شد.
در این مراسم که سیدعباس سجادی اجرای آن را برعهده داشت پس از پخش سرود ملی و قرائتی از آیات قرآن مجید، کلیپی از اجراهای شب های گذشته جشنواره به نمایش درآمد و در ادامه مرتضی کریمی از داوران این دوره از جشنواره به همراهی گروه خود قطعاتی را نواخت.
تلاش برای رونق بخشیدن به موسیقی نواحی
در ادامه برنامه از عادل پیغامی مدیرعامل منطقه آزاد قشم دعوت به عمل آمد تا به عنوان نخستین سخنران این مراسم صحبت‌هایی ارائه کند. پیغامی بیان کرد: من عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هستم. یکسال و نیم گذشته سند ملی موسیقی ایران با کمک اساتید خانه موسیقی و دیگر عزیزان تدوین و تصویب شد و بنابراین زمان آن رسیده بود که این سند اجرایی شود و یکی از اهداف این جشنواره در ساماندهی و راه اندازی و حمایت از موسیقی، به اجرا درآوردن سند ملی موسیقی ایران بود تا این سند بالادستی پاس داشته شود. از سوی دیگر در شورای هنر وظیفه داریم نسبت به رونق بخشیدن به عرصه هنر به‌ویژه موسیقی نواحی کنش داشته باشیم.
وی افزود: من تنها عضو اقتصاددان شورای هنر و شورای انقلاب فرهنگی هستم و بدین جهت اقتصاد فرهنگ و اقتصاد هنر از دغدغه های ذهنی ما است. ما دراین 2 سال توانستیم از طریق این جشنواره در جزیره قشم، در جهت اقتصاد موسیقی، رونق بخشیدن به کارگاه های عودسازی و همچنین حمایت از استعدادهای موسیقی را مورد توجه قرار دهیم.
پیغامی یادآور شد: قشم در طول تاریخ کانون ارتباطات میان فرهنگی بوده و محل اقتصاد فرهنگ هایی از آفریقا، هند و حوزه خلیج فارس بوده است. قشم کانون تمرکز دریا پایه ایران در تاریخ و درآینده خواهد بود. بنابراین با ثبت این ساز در یونسکو از حوزه مدیترانه تا حوزه خلیج فارس و دریای عمان، این ساز به رسمیت شناخته شده و تلاش ما در این جشنواره این بود این ساز باستانی و تاریخی بیشتر معرفی شود.
در ادامه این مراسم کلیپی از تاریخچه ساز عود پخش شد و به دنبال آن علی جعفر آبادی قائم مقام موسسه شهر کتاب به سخنرانی پرداخت.
در قشم موسیقی از خاک می‌روید
جعفر آبادی در جملاتی گفت: افتخاری است که امروز در جزیره زیبای قشم، در دل خلیج فارس و در جمع شما عاشقان فرهنگ و هنر و دلباختگان موسیقی حضور دارم آن هم در رویدادی که نوای اصیل عود، با طنین فرهنگ کهن جنوب و عطر داستان‌های هزارساله در هم تنیده شده است. قشم، جایی‌ است که انگار در آن موسیقی از خاک می‌روید و روایت از موج می‌جوشد.
وی افزود: شهر کتاب، فراتر از یک کتابفروشی، نهادی فرهنگی و میدانی برای گفتگو، روایت، پیوند و پلی میان گذشته و آینده است. ما باور داریم که فرهنگ، نه در سکوت و انزوا که در حرکت و گفتگو زنده می‌ماند و حرکت و گفتگو، بی‌گمان با برخاستن صدای جان‌ها و لحن زبان‌ها و ساز و سوز دل‌ها همراه است و در این میان، کتاب و داستان، ستون‌های اصلی این حرکت‌اند.
وی عنوان کرد: امشب که در قشم گرد هم آمده‌ایم تا از عود بگوییم، از صدای دل‌انگیزش، از ریشه‌های مشترکش در تمدن‌های پیرامون خلیج فارس، می‌خواهیم به یاد آوریم که این صدا، تنها نوای موسیقی نیست؛ پژواک فرهنگ پویا و اصیل دریاپایه است. فرهنگی که ساحل‌زاد و در عین حال دریابنیاد و اقیانوس‌پیما و بی‌مرز است. فرهنگی که بادبان می‌کشد و به دورترین نقاط زمین می‌رسد. ساز عود، مثل خودِ دریاست؛ آرام می‌نوازد، اما عمقش بی‌پایان است.
قائم مقام موسسه شهر کتاب در پایان گفت: برگزاری دومین جشنواره ملی عودنوازی در قشم، فرصتی بود تا با زبان موسیقی، در خدمت همین روایت باشیم. عود، تنها یک ساز نیست؛ یک مسیر است. راهی برای پیوند با ریشه‌ها، برای بازشناسی خود، و برای گفتگوی فرهنگی فراتر از مرزها. عود، ساز آمیخته با تاریخ و فرهنگ و روح مردمان خونگرم جنوب است؛ نغمه‌ای که از دل برمی‌خیزد، نه از نت. شاید راز ماندگاری‌اش همین بی‌ادعایی باشد. دیدیم که چگونه قشم، این چهارراه تاریخی و فرهنگی، هنرمندانی را از سراسر کشور گرد آورد. صدای عود، پلی شد میان خزر و خلیج فارس، میان گذشته و اکنون. و شهرکتاب، با همکاری سازمان منطقه آزاد قشم، کوشید تا این صدا را به روایت تبدیل کند؛ روایتی که در کتاب‌ها، در گفتگوها و در حافظه جمعی مردم بماند. ما بر این باوریم که کتاب، ادامه صدای عود است؛ صدای فرهنگ دریاپایه، وقتی که در کلمه جاری می‌شود.
در ادامه مستند «قشم بک گراند نیست» ساخته یاسر عرب به نمایش درآمد.
معرفی برگزیدگان جشنواره
در بخش دیگر این جشنواره با حضور عادل پیغامی مدیرعامل منطقه آزاد قشم، علی جعفرآبادی قائم مقام موسسه شهر کتاب، بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و ادریس راموز معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری منطقه آزاد قشم برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی شدند.
شهراد شیخی در رده سنی الف (زیر ١4 سال) تندیس این دوره از جشنواره را دریافت کرد و از اجرای میثم البوعلی عباسی نیز تقدیر به عمل آمد.
در رده سنی ب (١5 تا ١٨ سال) نیز آوا پریشانی برگزیده این بخش شد و تندیس این جشنواره را دریافت کرد و در بخش پایانی و رده سنی ج (١٨ تا ٢4 سال) دومین جشنواره عودنوازی ضمن تقدیر از اجرای امیررضا محمدی، تندیس جشنواره را به محمدعلی سبزواری ارائه کرد.
در پایان برگزیدگان این دوره از جشنواره به تکنوازی پرداختند و در بخشی دیگر بیانیه هیئت داوران توسط سید عباس سجادی قرائت شد و در آخر اجرای پایانی به هنرنمایی محمد منصور وزیری از هنرمندان پیشکسوت ساز عود اختصاص داشت که مورد استقبال قرار گرفت.
پس از این اجرا، مرتضی کریمی نوازنده عود و داور این دوره از جشنواره ضمن ادای احترام به نوازنده پیشکسوت این ساز بیان کرد: استاد وزیری اسطوره مردم قشم است و خدمات بسیاری به موسیقی هرمزگان داشته و آلبوم های بسیاری تولید کرده است و خود من به شخصه از کودکی با هنرنمایی این هنرمند بزرگ، با ساز عود آشنا شدم و از تکنیک های او بهره بردم. بی تردید می گویم به لحاظ تکنیک، هنرمندی نتوانسته مانند این هنرمند ساز بنوازد. براین اساس به مسئولان پیشنهاد می کنم تندیس این استاد موسیقی در جزیره قشم ساخته شود.
کد خبر 6438536

پیام خراسان

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/852587/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرود فلامینگوهای مهاجر روی باند فرودگاه بجنورد/ ویدئو

اورتون 0-2 سیتی؛ موتور تیم پپ دیر روشن شد

پپ: قدردان این بازیکنان هستم، یک دهه درخشیدند

جنون و کامبک، بارسلونا یک گام نزدیک‌تر به لالیگا

برنامه نقل و انتقالات رئال مادرید در صورت روی کار آمدن ژابی آلونسو چگونه خواهد بود؟

فلیک: بارسا تسلیم نمی‌شود، این ذهنیت ماست

برد حداقلی پاری‌سن‌ژرمن در پارک‌دوپرنس

جهانبخش از بازی انتقامی بیرون شد!

به بهانهٔ تقابل اینتر و بارسلونا؛‌ چرا انتقال لائوتارو مارتینز به جمع کاتالان‌ها منتفی شد؟

کمپانی: واکنش خوبی بعد از شکست مقابل‌ اینتر داشتیم

اگر از آنچلوتی نقد می‌کنید، پس ما باید چه کار کنیم

شرایط مهاجرت اتباع افغان به ایران مشخص شد

ماجرای انتخاب حمید حامی برای «سام و نرگس»

وقتی ملودی «پدر خوانده» به زبان های مختلف اجرا میشه!

پروژه راه ماهیرود به فراه سال 1405 به پایان می‌رسد

شناسایی کانون‌های ملخ‌های کوهان دار در خراسان جنوبی

تصاویر دیدنی از فرود فلامینگوهای صورتی در فرودگاه بجنورد

جزئیات مراسم تشییع پیکر 2 قاضی کهگیلویه و بویراحمدی

بیش از 2027 مگاوات طرح نیروگاهی تا اوج بار 1404 به مدار می‌آید

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، شنبه 30فروردین +ساعت اکران دایناسور در تهران

غرش خشم انقلابی دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد علیه صهیونیسم و فریاد همبستگی با غزه

اجتماع عظیم یاوران حضرت مهدی(ع) در مشهد

امحای بیش از 3000 ماینر غیرمجاز در مشهد

خشم گناباد در پی جنایات رژیم صهیونسیتی

اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد

زمان ثبت سفارش کتاب‌های درسی سال 1404

شعر جهان/ ویکتور هوگو

سواد رسانه‌ای در برابر رسانه‌ بی‌سوادساز

مشاهده لاشه یک قلاده پلنگ در ارتفاعات خسرویه فاروج

مدیربرنامه دی فرای: استفان حداقل یک فصل دیگر در اینتر می‌ماند

تیم منتخب بهترین بازیکنان تاریخ اینتر با حضور رونالدو، مه‌آتزا، ماتئوس و اسنایدر

انتقاد شدید رافائل فن در فارت از بوکایو ساکا: توهم بهترین بودن را دارد، این مایه شرمساری است!

گل چهارم بارسلونا توسط رافینیا از روی نقطه پنالتی

این 5 نفر پادشاه رسلمنیا هستند با بیشترین مین‌ایونت در تاریخ WWE؛ یک نفر بالاتر از هوگان، راک و تریپل اچ

نوستالژی؛ رویارویی جذاب و مردانه اشتفان افنبرگ و روی کین در یکی از تقابل‌های بایرن مونیخ و منچستریونایتد در لیگ قهرمانان

موتور سیتی دیر روشن شد؛ فتح گودیسون‌پارک

پس از ترک زودهنگام اولدترافورد؛ واکنش هواداران منچستریونایتد به گل هری مگوایر

گل دوم پاری‌سن‌ژرمن به لوهاور توسط گونچالو راموس

سه تیم با شانس فتح سه‌گانه؛ تقویم تیم‌های حاضر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

داوران 2 بازی معوقه هفته بیست‌ودوم لیگ برتر فوتبال مشخص شدند

پرداختی پرسپولیسی ها به 70 درصد رسید

ماجرای پیامک واریزی برای نهضت ملی مسکن در گلبهار چیست؟

آهنگ دلی و جدید «خودم» با صدای سهراب پاکزاد

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا خراسان جنوبی فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی بیرجند 24 ساعت آینده + آب و هوا خراسان جنوبی

208 هزار خانوار خراسان شمالی از کالابرگ بهره‌مند شدند

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا خراسان شمالی فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی بجنورد 24 ساعت آینده + آب و هوا خراسان شمالی

رانش زمین در روستای گلی بجنورد

150 محکوم مالی در بند زندان‌های خراسان شمالی هستند

جنگ قدرت در مرغدانی و راز آواز سپیده‌دم/ چرا خروس‌ ها صبح‌ ها داد میزنند؟

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا خراسان رضوی فردا یکشنبه 31 فروردین ماه 1404 | پیش‌بینی هواشناسی مشهد 24 ساعت آینده + آب و هوا خراسان رضوی