پیام خراسان

آخرين مطالب

نخستین کارگروه ملی زیارت به میزبانی قم تشکیل می‌شود سیاسی

نخستین کارگروه ملی زیارت به میزبانی قم تشکیل می‌شود
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «حسین محمودی» معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم روز دوشنبه در دیدار با مدیرکل اوقاف استان قم، با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته برای ارتقای جایگاه قم در ساختار زیارت کشور، اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام‌شده، برای نخستین بار مقرر شده است که کارگروه ملی زیارت به میزبانی قم تشکیل شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از اقدامات اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان قم فراتر از ظرفیت‌های استانی است، تصریح کرد: در لحظات پایانی سال گذشته و در معیت استاندار محترم، از طرح جامع توسعه‌ای امامزاده حسین (ع) در روستای فردو بازدید شد که سطح اقدامات انجام‌شده مورد تحسین استاندار محترم قرار گرفت.
معاون استاندار قم با تأکید بر اینکه زیارت تنها یک رفتار عبادی نیست، افزود: زیارت، افزون بر وجه معنوی، ظرفیت‌های مهمی در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی دارد که باید در تصمیم‌گیری‌ها مدنظر قرار گیرد.
وی با اشاره به تشکیل اخیر کارگروه ملی زیارت در مشهد، ادامه داد: با تلاش استاندار محترم، مهندس بهنام‌جو، برای نخستین‌بار کارگروه ملی زیارت در قم نیز تشکیل خواهد شد و این اتفاق می‌تواند نقطه عطفی در بهره‌گیری از ظرفیت‌های ویژه زیارتی این استان باشد.
محمودی خاطرنشان کرد: تاکنون در مصوبات این کارگروه، تمرکز اصلی بر حرم مطهر حضرت معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران و برنامه‌هایی نظیر پیاده‌روی اربعین بوده است، در حالی که با همکاری اداره‌کل اوقاف و امور خیریه، باید جایگاه امامزادگان و بقاع متبرکه نیز به‌صورت رسمی در دستور کار این نهاد ملی قرار گیرد.
افزایش ماندگاری زائران قم؛ اولویت اصلی در سیاست‌گذاری‌های زیارتی در ادامه این دیدار، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم نیز با اشاره به ضرورت تقویت زیرساخت‌های زیارتی، اظهار کرد: مهم‌ترین اولویت در حوزه ورود زائران به قم، ارتقای زیرساخت‌های اقامتی و رفاهی است تا ماندگاری زائران افزایش یابد. در حال حاضر، متوسط ماندگاری زائران کمتر از یک روز است و این در شأن جایگاه زیارتی قم نیست.
حجت‌الاسلام عباس اسکندری افزود: اسکان موقت و شبانه زائران از جمله نیازهای جدی استان است و در حال حاضر این موضوع به یکی از نقاط ضعف قم تبدیل شده است. در همین راستا، اداره‌کل اوقاف از ظرفیت بقاع متبرکه بهره‌برداری کرده اما تحقق یک طرح جامع در این زمینه نیازمند مشارکت جمعی همه دستگاه‌های مرتبط است.
مدیرکل اوقاف استان قم در ادامه به اهمیت ارائه خدمات جانبی به زائران اشاره کرد و گفت: بسیاری از زائران به‌صورت چادری در سطح شهر اقامت دارند، در حالی که یا به خدمات اولیه دسترسی ندارند یا مکان مناسب برای استقرار آنها محدود است. همچنین در بسیاری از نقاط شهر، زیرساخت‌های لازم مانند پارکینگ مناسب و فروشگاه‌های خدمات‌رسان وجود ندارد.
اسکندری با تأکید بر اینکه افزایش ماندگاری زائر نه‌تنها بُعد فرهنگی و معنوی بلکه بُعد اقتصادی نیز برای شهر به‌همراه دارد، اظهار کرد: برای تحقق این هدف باید بقاع شاخص استان قم بیشتر معرفی شوند؛ امامزادگانی که به تعبیر مقام معظم رهبری هرکدام می‌توانند به یک قطب فرهنگی و زیارتی تبدیل شوند.
وی افزود: در تورهای گردشگری مذهبی و معرفی اماکن زیارتی نیز باید بقاع متبرکه به‌طور ویژه مورد توجه قرار گیرند، چرا که معرفی شایسته این اماکن می‌تواند به جذب بیشتر زائران و تقویت هویت زیارتی شهر کمک کند.
مدیرکل اوقاف قم همچنین راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع‌دستی، سوغات و محصولات فرهنگی را یکی از راهکارهای مؤثر در این زمینه دانست.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/855125/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمای، از سفره‌های محلی تا بازار‌های جهانی

رضا قوچان‌نژاد درباره گلزار چه گفت؟

راز لیندلوف فاش شد: ترک الدترافورد پس از حادثه تلخ!

راهنمای سفر به شیرگاه: از اقامتگاه‌ها تا جاذبه‌ها + عکس

لزوم استفاده از ظرفیت امام رضا برای ساخت زائرسرا در مشهد

خلاصه بازی الاتحاد 3 - الاتفاق 2

سه بازیکن جدید در راه پرسپولیس!

ترنت الکساندر آرنولد و 20 سال حضور در مجموعه لیورپول؛ داستانی که از 6 سالگی آغاز شد!

گل اول تاتنهام توسط ریچارلیسون در دقیقه 87؛ تاتنهام 1 - ناتینگهام فارست 2

احتمال جدایی بوژوویچ قوت گرفت

ملاقات اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با سردار سلامی

آمریکا امشب 25 بار «الحدیده» یمن را بمباران کرد

گل اول ناتینگهام فارست توسط اندرسون در دقیقه 5

گل دوم ناتینگهام فارست توسط کریس وود در دقیقه 16

تصاویر/ مراسم معرفی شهید شاخص ورزش کشور در مشهد

گام های اساسی در شرکت کانیسا برای تحقق تسمه نقاله استیل کورد برای اولین بار در کشور(ومعادن)

وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان یک مقام سازمان ملل

وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه

سعدی؛ شاعری پارس نشین، که به زبان پارسی جانی دوباره‌ داد

گل دوم الاتحاد به الاتفاق توسط بنزما

آخرین امید رئال مادرید والورده موشک زن بود

سردار یوسفعلی‌زاده: شهید حسینی‌محراب افتخار جامعه ورزشی است

ثبت 5 رکورد بی‌سابقه تولید در فروردین 1404

بهره برداری از آموزشگاه خیرساز عطار در فیروزه

خاطره بازی با عشقی پر تنش با صدای محمد اصفهانی

اجرایی جذاب از موسیقی متن فیلم «هری پاتر»

مشکلات روستاهای «حاجی آباد» و «قشلاق» حل می شود

‌تشییع ‌پیکر 2 قاضی ‌فسادستیز کهگیلویه و بویراحمد

ادعیه که کلید رهایی اموات از عذاب قبر هستند

دیار اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با سردار سلامی

گام مهم فولاد سنگان در ایمنی و هوشمند سازی با استفاده از سیستم psim

سعدی یک مکتب کامل است

لیست پیشنهادی کتاب‌های جذاب برای نوجوانان در نمایشگاه کتاب | چه کتابهایی از نمایشگاه بخریم؟

کیمیش باید کمی هم از خود انتقاد کند!

مونیخ شهر اولین‌ها؛ آرتتا یا انریکه قهرمان ‏CL‏ می‌شوند

عذرخواهی واردی؛ مایه ننگ بودیم و افتضاح مطلق!‏

علت افول یونایتد؛ فوتبال مرد جنگی می‌خواهد!

پیام سیتی به برناردو سیلوا؛ برو، خداحافظ!

دلتنگی مسی برای پاپ فرانسیس فقید

لیگ یک؛ فرصت سوزی کمالوند در دربی نفتی

وینسیوس: سال‌ها در رئال می‌مانم و اسطوره می‌شوم

تغییر سیستم پیولی به‌دلیل خط خوردن رونالدو!

بررسی صحنه‌های جنجالی داوری دیدار استقلال - هوادار

تساوی آبی‌ها مقابل هوادار قعرجدولی؛ بوژوویچ قصد بردن ندارد

تشییع پیکر شهدای تازه تفحص شده دفاع مقدس در حرم مطهر رضوی

کمک معلم کلاتی به تجهیز یک هنرستان

خسارت 16 هزار میلیارد ریالی سرمازدگی به باغات پسته خوشاب

گلچینی از بهترین آثار اجرا شده توسط همایون شجریان با شور و حال بهاری

اجرای بهنام بانی با پیانو نوازی و سوت‌زنی از آهنگی خاطره ساز

جهش در خدمات درمانی طبس؛ 59 پروژه بهداشتی در سال 1403 اجرا شد