پیشبینی 70 هزار تعهد اشتغال در خراسان رضوی در سال 1404
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان، عقیل مختاری، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در نشست خبری گرامیداشت هفته کار و کارگر ضمن اعلام برنامه های این هفته با بیان اینکه وزارت کار یکی از بزرگترین وزارتخانههای دولت است که در سال 1392 با ادغام سه وزارتخانه شکل گرفته، از خدمات این وزارتخانه در حوزههای اجتماعی و اقتصادی سخن گفت.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان رضوی با اشاره به ساختار اداری این وزارتخانه، خاطرنشان کرد: در اداره کل، پنج مدیریت فعال هستند که در حوزههای مختلف فعالیت میکنند. عمده فعالیتهای کارگری شامل روابط کار، رسیدگی به اختلافات، حمایت از تشکلهای کارگری، بررسی مشاغل سخت و زیانآور و ایمنی کار است. همچنین، آموزشهای مرتبط با روابط کار نیز در این حوزه ارائه میشود.
وی به فعالیتهای حوزه اشتغال اشاره کرد و گفت: در حوزه اشتغال مواردی همچون کاریابی، اشتغال، راهاندازی سامانه رصد، حمایت از کارآفرینان و اشتغال اتباع خارجی پیگیری میشود.
مختاری در خصوص حوزه تعاون نیز توضیح داد: در معاونت تعاون، توسعه تعاونیها و رفع مشکلات آنها در دستور کار قرار دارد. همچنین در حوزه اجتماعی به مسائلی همچون آسیبهای اجتماعی در حوزه کارگری، کار کودکان، کودکان بازمانده از تحصیل و ارائه یارانه و سبد کالا معیشتی پرداخته میشود.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان رضوی با اشاره به نقش وزارت کار در اجرای سیاستها، تصریح کرد: ما مجری سیاستها و به عنوان تریبون وزارتخانه عمل میکنیم.
وی با اشاره به برنامههای هفته کار و کارگر، از تدارک بیش از 150 برنامه متنوع خبر داد و گفت: این برنامهها شامل بیش از 60 مسابقات فرهنگی و اجتماعی، دیدار با خانوادههای شهدا کارگر، اعزام 110 کارگر به دیدار مقام معظم رهبری، برگزاری جشنهای کارگری، بازدید از کارخانجات و صنایع، افتتاح پروژههای مرتبط با کار و کارگر و حضور در نماز جمعه است.
مختاری به برخی از برنامههای شاخص این هفته اشاره کرد و افزود: برنامه امتنان (تقدیر از کارگران نمونه در 6 اردیبهشت)، یادواره شهدا، جشن خانوادگی کارگران، گردهمایی کارگران با همکاری آستان قدس، سخنرانی در نماز جمعه، همایش ایمنی کار و افتتاح پروژهها از جمله مهمترین برنامههای این هفته تلقی میشوند.
وی به تشریح عملکرد اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در سال 1403 پرداخت و گفت: در حوزه روابط کار، 44 هیات تشخیص و 21 هیات حل اختلاف وجود دارد. همچنین، در این مدت 560 حادثه با 56 مورد فوتی ثبت شده است که بیشترین آمار مربوط به حوادث ساختمانی است. این حوادث به تفکیک شامل 162 حادثه در بخش صنعت، 18 حادثه در بخش معدن، 262 حادثه در بخش ساختمانی و 118 حادثه در سایر بخشها بوده است.
وی ادامه داد: در سال 1403، اداره کار از 21 هزار و 329 کارگاه بازرسی به عمل آورده است. از این تعداد، 8255 بازدید از کارگاههای پرخطر انجام شد که شامل 1136 معدن، 4248 ساختمان و 2870 کارگاه صنعتی بود.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح کرد: با توجه به اولویتبندی بازرسیها و تمرکز بر کارگاههای با ریسک بالا، 4249 کارگاه ساختمانی مورد بازرسی قرار گرفت. از این تعداد، 530 مورد توسط بازرسان ویژه انجام شد. در نتیجه این بازرسیها، 3631 ابلاغیه صادر، 18 مورد به مراجع قضایی معرفی و 12 کارگاه پلمب شدند.
مختاری با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه بازرسی کار، از انجام بیش از 4000 بازرسی از کارگاههای ساختمانی خبر داد و افزود: بررسی درخواستهای مشاغل سخت و زیانآور، عملکرد کمیته ایمنی پیمانکاران و برگزاری دورههای ایمنی از دیگر اقدامات این اداره کل در سال 1403 بوده است.
ثبت بیش از 44 هزار عنوان شغلی در سال گذشته
وی درخصوص کمیته بدوی مشاغل سخت و زیانآور، گفت: در سال 1403، 149 جلسه کمیته بدوی مشاغل سخت و زیانآور برگزار شد. در این راستا، 6755 درخواست به حوزه بدوی واصل شد که در مجموع شامل 44هزار و 870 عنوان شغلی در 15هزار و 422 کارگاه بود. همچنین، 718 مورد اعتراض ثبت شد که منجر به برگزاری 21 جلسه تجدیدنظر و بررسی مجدد 2124 عنوان شغلی در 709 کارگاه گردید.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان رضوی با اشاره به عملکرد این اداره کل در حوزه روابط کار و ایمنی، توضیح داد: در این مدت، 1034 معرفینامه صادر و 6 گواهی تعلیق شده است. همچنین مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار با برگزاری بیش از 158 هزار دوره آموزشی ایمنی، به 15 هزار و 322 نفر آموزشهای لازم را ارائه کرده است.
مختاری تشکلهای کارگری و کارفرمایی را پربار توصیف کرد و گفت: در تمام لایحهها و شرح وظایف، کارفرما در تمام تشکیلات حضور دارد. در حال حاضر، 1346 تشکل کارگری و کارفرمایی در استان فعال هستند که پنج کانون از این تعداد تشکیل شده است.
وی با اشاره به آمار بیمه بیکاری، تصریح کرد: در سال گذشته، 10هزار و 98 مقرریبگیر بیمه بیکاری وجود داشت. در این راستا، 11هزار و 345 درخواست مورد بررسی قرار گرفت و 2132 نفر از مقرریبگیران به چرخه اشتغال بازگشتند.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان خراسان رضوی با اشاره به عملکرد حوزه تعاون، بیان کرد: در سال 1403، 102 تعاونی جدید در استان تشکیل شد و 22 تعاونی راکد با پیگیریهای صورت گرفته، احیا شدند. همچنین، تعاونیها در مجموع 102 هزار و 137 هزار دلار صادرات داشته و در سه نمایشگاه داخلی و خارجی شرکت کردهاند. در سال گذشته، 20 تعاونی دارای مشکل با استفاده از اعتبارات دولتی مورد حسابرسی قرار گرفتند. تأسیس تعاونی ها منجر به ایجاد اشتغال برای 388 نفر شده است.
وی ادامه داد: همچنین، 51 شرکت تعاونی با مشکلات مالی مواجه بودند که به منظور دریافت وام به کمیتههای مربوطه معرفی شدند. موضوع آموزش و ترویج تعاون همواره در دستور کار قرار داشته است و 82 طرح تعاونی نیز در طول سال افتتاح شده است.
مختاری در حوزه امور اجتماعی از افتتاح 12 خانه بهداشت کارگری در کارگاهها خبر داد و گفت: حدود 208 رویداد ورزشی برگزار و از 100 کودک بازمانده از تحصیل در پنج دهک درآمدی حمایت شده است. در حوزه خدمات سلامت روانی و اجتماعی بیش از 4000 مورد حمایت صورت گرفته است و 21 مورد آموزشی در حوزه بورس برگزار شد.
پیشبینی 70 هزار تعهد اشتغال در خراسان رضوی در سال 1404
وی بیان کرد: در حوزه مشاغل خانگی، 17هزار و 371 شغل ایجاد شده است. علاوه بر این، در سال گذشته، اعتبارات سهمیه استانی به میزان یک میلیون و 914 هزار و 640 ریال بوده است. در این راستا، 1862 طرح معرفی شده است که از این تعداد، 1267 طرح توسط بانک ها پرداخت شده است. مبلغ پرداختی به این طرح ها یک میلیون و 288 هزار و 616 ریال بوده است که معادل جذب حدود 68 درصد از اعتبارات استانی در حوزه مشاغل خانگی است.
مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به آمار اشتغال ایجادی در سامانه رصد گفت: بر اساس آمار ثبت شده در سامانه رصد اشتغال، در سال جاری 79 هزار و 732 شغل ایجاد شده است، در حالی که 80 هزار و 200 شغل در سامانه به ثبت رسیده است که نشاندهنده تحقق بیش از 100 درصدی تعهدات است. تعهد اشتغال برای سال 1404 حدود 70 هزار نفر پیشبینی شده است که هنوز به تصویب نهایی نرسیده است.
وی افزود: بررسیها نشان میدهد که نرخ بیکاری در فصل زمستان نسبت به پاییز کاهش داشته است. با توجه به روند موجود، پیشبینی میشود در سالهای آتی با بحران کمبود نیروی کار ماهر مواجه شویم.
مختاری با توجه به موضوع کالابرگ الکترونیکی، تصریح کرد: بر اساس آمار در استان خراسان رضوی، 2 میلیون و 271 هزار و 150 خانوار یارانه بگیر وجود دارد که در مجموع شامل 6 میلیون و 698 هزار و 733 نفر میشوند. در طرح کالابرگ الکترونیکی، 5 میلیون و 390 هزار و 847 نفر معادل یک میلیون و 844 هزار و 10 خانوار مشمول دریافت یارانه هستند.
وی اضافه کرد:دهکهای 1 تا 3، 959 هزار و 446 خانوار معادل 2 میلیون و 210 هزار و 254 نفر در این دهکها مشمول کالابرگ الکترونیکی هستند. دهکهای 4 تا 7، 884 هزار و 546 خانوار معادل 2 میلیون و 780 هزار و 593 نفر نیز در این دهکها از مزایای طرح بهرهمند میشوند.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی، بیان کرد: در حال حاضر، 22 هزار و 333 فروشگاه شامل 21 هزار و 809 فروشگاه خرد و 524 فروشگاه زنجیرهای در این طرح فعال هستند و خدمات خود را به مشمولان ارائه میدهند.
مختاری بیان کرد: در سال 1403، نظارت بر کارگاهها در خصوص اشتغال اتباع خارجی با افزایش 146 درصدی نسبت به سال 1402 همراه بوده است. در راستای ارتقای مهارتهای نیروی کار بومی، 320 نیروی ایرانی در کنار نیروی کار خارجی آموزش داده شدند. همچنین در این بازه زمانی، 205 نیروی ایرانی جایگزین نیروی کار تبعه شدند.
افزایش 45 درصدی حداقل مزد اقدامی موثر از سوی وزارت کار و رفاه اجتماعی
مختاری درخصوص افزایش 45 درصدی حداقل مزد، مطرح کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای این اداره کل در سال گذشته، تعیین حداقل مزد متناسب با شرایط اقتصادی و با در نظر گرفتن رضایت جامعه کارگری و کارفرمایی بود. در این راستا، جلسات متعددی با نمایندگان مجلس، تشکلهای استانی کارگری و کارفرمایی و همچنین نخبگان این حوزه برگزار شد.
وی افزود: نظرات و پیشنهادات جمعآوریشده، پس از جمعبندی به شورای عالی کار ارائه شد و در نهایت با افزایش 45 درصدی حداقل مزد موافقت شد. بر این اساس، حداقل مزد برای سال جاری، مبلغ 3 میلیون و 463 هزار و 656 ریال تعیین شد. همچنین برای افراد متأهل مبلغ 500 هزار تومان به عنوان مزایای جانبی در نظر گرفته شد.
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: علاوه بر این حق سنوات روزانه 1400 تومان، کمک هزینه مسکن ماهانه 900 هزار تومان و کمک هزینه اقلام مصرفی 2 میلیون و 200 هزار تومان نیز به این مبلغ افزوده شد.
وی با توجه به رسیدگی به دادخواستهای کارگری، گفت: در حوزه رسیدگی به دادخواستهای کارگری، اقدامات مؤثری صورت گرفت. در ابتدای مسئولیت، 1900 پرونده در اداره مشهد در حوزه روابط کار در سامانه تکمیل شده و تعیین وقت نشده بود. با هماهنگیهای انجامشده با همکاران این تعداد پرونده تا پایان سال مورد رسیدگی قرار گرفت و برای اولین بار، هیچ پروندهای در ابتدای سال جدید بدون رسیدگی باقی نماند.
مختاری درخصوص ساماندهی پروندههای سخت و زیانآور، بیان کرد: در حوزه پروندههای سخت و زیانآور نیز با توجه به ایرادات فنی در سامانه استانی، حدود 3000 پرونده در ابتدای مهرماه تکمیل شده بود. با اتخاذ تدابیر لازم و استفاده از سامانه به صورت یکطرفه، این پروندهها در طول سه ماه در کمیتههای تجدید نظر سخت و زیانآور مورد رسیدگی قرار گرفت و به نتیجه رسید.
وی با بیان اینکه حذف 400 هزار نفر یارانه بگیران هنوز مورد تایید نیست، گفت: تاکنون هیچ آمار رسمی از سوی وزارت مربوطه مبنی بر تعداد دقیق حذفشدگان از استان خراسان رضوی اعلام نشده است. پیگیریهای انجامشده توسط همکاران نیز تاکنون منجر به تأیید این آمار نشده است. همچنین، دسترسی به سامانههای مربوطه برای بررسی تعداد دقیق کدملیها و سهمیههای استانی یارانه برای مسئولان استانی وجود ندارد. در حال حاضر تمرکز اصلی بر اطلاعرسانی در این زمینه است./933/
-
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۵:۴۹
-
۹ بازديد
-

-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/855445/