پیام خراسان

آخرين مطالب

جنجال بر سر فستیوال «کوچه» ادامه دارد؛ این بار در خطبه‌های نماز جمعه بوشهر اجتماعي

جنجال بر سر فستیوال «کوچه» ادامه دارد؛ این بار در خطبه‌های نماز جمعه بوشهر
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش اکوایران، فستیوال کوچه درحالی از امروز -5 اردیبهشت- در بوشهر آغاز شده است که خطبه‌های نماز جمعه در برخی شهرهای این استان با واکنش‌ها به این فستیوال همراه بود.
گلایه یک امام جمعه از فستیوال کوچه حجت‌الاسلام حسن مصلح در خطبه‌های نماز جمعه برازجان گفت: دیشب و در شام غریبان شهادت امام صادق علیه السلام، شاهد برگزاری جشنواره‌ای بودیم.
او اضافه کرد: از مسئولان ذیربط انتظار می‌رفت که حداقل برای زمان تدبیری می‌اندیشیدند و مثلاً یک یا دو شب دیرتر برنامه برگزار می‌شد. این جای گلایه وجود دارد از قدیم الایام مرسوم و معمول بوده در شب و شام شهادت ائمه علیهم السلام برنامه‌های هنری اعم از تئاتر و سینما و موسیقی که در یک سالن محدود هم بود تعطیل می‌شد، حالا چرا به این نکته واضح و روشن توجه نشده جای تعجب و تأسف دارد.
به گزارش مهر، او ادامه داد نکته بعد، حرمت شکنی برخی از شرکت کنندگان است. البته ما می‌دانیم اکثر کسانی که در این برنامه شرکت کردند برای دیدن یک برنامه هنری آمده بودند اما گروهی هم نه رعایت شهادت امام صادق علیه السلام را کردند و نه رعایت فرهنگ و پیشینه و سابقه کوچه پس کوچه‌هایی که قرن‌ها است نوای حماسه و دین و عاشورا و غدیر را با خود دارد ما از این واقعه غم‌زده هستیم.
حجت‌الاسلام مصلح ادامه داد: به صحنه گردانان و مسئولان این جشنواره هم دلسوزانه توصیه می‌کنیم شما اگر هدفتان ترویج فرهنگ و هنر و ادبیات این بوم و دیار است نباید بگذارید حواشی مختلف بر متن برنامه تان غلبه پیدا کند.
او گفت: به جوانان غیور و مؤمن که گلایه شدید دارند عرض می‌کنم مبادا با حرکات و اقدام‌هایی خارج از حیطه قانون و اخلاق و شرع شرایط را پیچیده‌تر کنیم.
کرامت فرهنگی استان بوشهر حفظ شود همچنین به گزارش مهر، امام جمعه خارگ نیز به موضوع فستیوال اخیر در استان بوشهر اشاره کرد.
او گفت: مخالفت‌ها با اصل برگزاری برنامه‌های هنری نیست، بلکه حاشیه‌هایی که کرامت فرهنگی جامعه را خدشه‌دار می‌کند، نگران‌کننده است، نباید این برنامه‌ها در زمان‌های خاص همچون شب شهادت امام صادق (ع) برگزار شوند.
او ادامه داد: حفظ حرمت فرهنگ بومی، رعایت اصالت‌ها، و تأمین زیرساخت‌های فرهنگی و امنیتی از مسئولیت‌های مهم برگزارکنندگان است، از جوانان و مردم استان می‌خواهیم در بیان اعتراضات خود به حواشی این فستیوال، مسیر قانون و اخلاق را رعایت کنند.
فراز و نشیب‌های برگزاری «کوچه» به گزارش خبرآنلاین، ماجرا از خطبه نماز جمعه حجت‌الاسلام حسن مصلح، امام جمعه دشتستان در 29 فروردین آغاز شد که گفت: «متأسفانه در سرزمین غیرت و مقاومت، جایی که شهید رئیس علی دلواری و شهیدنادر مهدوی برای دفاع از شرافت این خاک جان دادند، امروز شاهد اجرای فستیوالی هستیم که نه تنها نشانی از فرهنگ اصیل بوشهر ندارد، بلکه تبدیل به صحنه‌ای از ولنگاری، ابتذال فرهنگی و بی‌حیایی شده است. فستیوال «کوچه‌» با شعار کاذب خیام خوانی و ترویج فرهنگ سنتی و اصیل بوشهر، بهانه‌ای شده برای ترویج اختلاط، رقص، کشف حجاب و شکستن خطوط قرمز شرع و عرف کاری که اینان مروج آنند، انسان را یاد عملکرد بنیاد فرح پهلوی می‌اندازد.»
پس از آن در 31 فروردین خبری شبانه رسید که فستیوال موسیقی «کوچه» در بوشهر، که با مجوز رسمی قرار بود برگزار شود، به‌دلیل اعتراض امامان جمعه این استان لغو اعلام شد است.
نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر ارشاد، نیز در صفحه اینستاگرام خود از به بن‌بست رسیدن فستیوال «کوچه» که قرار بود امسال بین چهار تا ده اردیبهشت برگزار شود خبر داد. جالب است که همه این ها در شرایطی بود که به نظر می رسید وزارت ارشاد و استانداری بوشهر برای عدم لغو این رویداد تلاش های زیادی کرده بودند. 
خبر لغو چهارمین دوره از فستیوال «کوچه» در حالی رسید که نه تنها فقط چهار روز به برگزاری این رویداد باقی مانده بود بلکه همه اقدامات قانونی اعم از اخذ مجوز ارشاد برای برگزاری آن صورت گرفته بود. قابل توجه است که سال گذشته هم اختتامیه فستیوال کوچه بنابر نظرات سلیقه‌ای لغو شد. 
فستیوال موسیقی «کوچه» یکی از جریان‌سازترین و معتبرترین رویدادهای موسیقی نواحی ایران است که از دل بوشهر قد کشیده و به مرور به تریبونی برای صدای اقوام و روایت‌های فراموش‌شده تبدیل شده است.
این فستیوال که از سال 1396 توسط گروه لیان و با محوریت محسن شریفیان، موزیسین جنوب ایران، پایه‌گذاری شد، با تمرکز بر موسیقی محلی، بدنه‌ای مستقل و مردمی از مخاطبان و هنرمندان ساخت.
واکنش‌ها به خبر لغو جشنواره کوچه علی ربیعی، دستیار رئیس جمهور به لغو جشنواره کوچه در بوشهر در صفحه ایکس خود واکنش نشان داد و نوشت: « به نظرم کمترین اهتمام و حتی دانش لازم را برای سیاست گذاری معطوف به شادی داریم. می‌شد و می‌شود برنامه برخواسته از متن جامعه مثل «فستیوال کوچه» را مدیریت و سامان داد. دو قطبی‌سازی، آفت این‌گونه موارد است. باید برای داشتن جامعه ای شاد و بدون تنش، رویه های درست را به کار گرفت.»

پیام خراسان

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات در کانال تلگرامی خود به این مسئله واکنش نشان داد و نوشت: « کسانی که بوشهر را می‌شناسند، خوب می‌دانند که «فستیوال کوچه» چگونه جان تازه‌ای به فرهنگ و اقتصاد این شهر بخشیده است. توقیف این رویداد، شاید مصداقی از «مَنّاعٍ لِلْخَیر» باشد؛ بازداشتن از نیکی، از زیستن، از امید.بوشهر، نگین درخشان دامن ایران است؛ و هر چه این نگین درخشان‌تر باشد، جلوه ایران زیباتر»
محسن شریفیان نیز که نقش بسیار برجسته‌ای در پیش برد این فستیوال فرهنگی دارد با انتشار ویدئوی از خود گفت: «خواهیم نواخت. چه بخواهید، چه نه از پنجم تا دهم اردیبهشت، فستیوال کوچه در جریان است.»
سرانجام صبح 1 اردیبهشت بود که خبرگزاری برنا از برگزاری قطعی این جشنواره خبر داد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/857626/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضرر کم‌درآمدها از قیمت‌گذاری دستوری شیر

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 اردیبهشت 1404

موزیک ویدئوی «خیال خوش» با صدای علیرضا قربانی

جدایی واگنر به ضرر آلمان است اما به او افتخار می‌کنیم

دوست دارم در قفس با لوئیز سوارز مبارزه کنم!

مورینیو؛ گزینه سرمربیگری تیم ملی پرتغال

سورپرایز یامال برای ال‌کلاسیکو لو رفت!

ژابی: زود است درمورد جدایی از لورکوزن صحبت کنیم

گل دوم الهلال به گوانگجو توسط لئوناردو

تیری هانری در رادار یک تیم بوندس‌لیگایی

گل اول و تساوی‌بخش دینامو ماخاچ‌قلعه مقابل کراسنودار توسط محمدجواد حسین‌نژاد

گل سوم الهلال به گوانگجو توسط سالم الدوساری

درگیری لفظی لیونل مسی با هواداران ونکوور کانادا پس از شکست 2-0 در دور رفت نیمه‌نهایی جام کونکاکاف

توان دفاعی، پشتوانه واقعی دیپلماسی است

اجرای ترانه «زخم کاری» بهنام بانی در کنسرت مسعود صادقلو

ویدئویی از سخنان امام خمینی (ره) درباره شکست آمریکا در صحرای طبس

پیش بینی وضعیت آب و هوا خراسان جنوبی فردا شنبه 6 اردیبهشت ماه 1404 | هواشناسی بیرجند در 24 ساعت آینده + هواشناسی خراسان جنوبی

تصویری دیدنی از بازدید رهبر انقلاب از بقایای تجهیزات نظامی ارتش آمریکا در طبس

عکس/ تصویری دیدنی از بازدید رهبری از بقایای تجهیزات نظامی ارتش آمریکا در طبس

راز زیبایی پایدار: کاغذ دیواری بازیافتی ایرانی، دوستدار جیب و طبیعت شما!

راز جسد بی‌سر داحل چمدان و شناور بر روی دریا

برگزاری مراسم افتتاحیه مسابقات دوومیدانی جام امام رضا (ع)

دیدار شهریار با قوچان نژاد

عکس | علی دایی در کنار زننده گل تاریخی صعود به جام جهانی

جزیره کیش، کانون تبادل نظر برای تدوین سند جامع توسعه دانش بنیان و فرهنگی، اجتماعی و گردشگری مناطق آزاد

امضای تفاهم‌نامه همکاری گردشگری میان هفت منطقه آزاد کشور

تهیه وتصویب بسته درآمدهای پایدار موضوع دیدار کبیری با پورمحمدی

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از مادر شهید سید جعفر مظفری در قائمشهر

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

مارادونا خودش اصرار داشت از بیمارستان مرخص شود

بدشانسی آموریم؛ فصل برای مدافع یونایتد تمام شد

سونامی طلاق بین ستاره‌های فوتبال؛ این بار فیگو!

جنجال بزرگ؛ رئال خواهان تغییر داور ال‌کلاسیکو شد!

گرانترین نیمکت ذخیره فوتبال به قیمت 6 تن طلا!

برای موفقیت‌وقهرمانی به جام باشگاه‌های جهان می‌رویم

آموریم: رشفورد و آنتونی به یونایتد برمی‌گردند

آغاز هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران در بندرعباس

جدول احتمالی محدودیت تامین برق در خراسان شمالی اعلام شد

هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران در بندرعباس آغاز شد

اجرای عرفان طهماسبی از آهنگ «قصه هزار و یک شب»

بازدید رهبر انقلاب از بقایای تجهیزات نظامی ارتش آمریکا در طبس

سکانسی جاودانه از عصر صامت | راز پشت صحنه پرش باستر کیتون بر قطار +ویدئو

چرا در اسلام یک زن نمی تواند قضاوت کند و قاضی باشد؟

ابوالحسن نواب: پاپ فرانسیس 62 بار درباره غزه موضع‌گیری کرد/ او کلیسا را ملعبه دست قدرت‌های بزرگ قرار نداد

تعطیلی مدارس مشهد فردا شنبه 6 اردیبهشت 1404؟

برافراشته شدن پرچم جدید سوریه در سازمان ملل برای اولین بار

سونامی طلاق بین ستاره‌های فوتبال: این بار فیگو!

حادثه طبس برای دانش آموزان و دانشجویان تبیین شود

واقعه طبس، نماد پیروزی ایمان بر تجهیزات پیشرفته دشمن است

خانه‌نشینی چند هفته‌ای دالو