پیام خراسان

آخرين مطالب

اروپا به هم زنان افغانستان پناهدگی می دهد/داعش؛بهانه طالبان برای تعامل با جهان گفتگو

اروپا به هم زنان افغانستان پناهدگی می دهد/داعش؛بهانه طالبان برای تعامل با جهان
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - به گزارش جماران، دیوان دادگستری اتحادیه اروپا (CJEU) روز جمعه با رسیدگی به پرونده‌ای از اتریش حکم داد که همه زنان افغان، به دلیل اقدامات تبعیض‌آمیزی که توسط طالبان علیه آنها اجرا می‌شود، می‌توانند «فقط به دلیل جنسیت و ملیت خود» پناهندگی بگیرند.
در حکم این دادگاه آمده است: «مقامات صلاحیت‌دار کشورهای عضو می‌توانند این موضوع را در نظر بگیرند که لازم نیست حتما ثابت شود که متقاضی، در صورت بازگشت به کشور مبدا خود واقعاً و بطور خاص در معرض خطر آزار و اذیت قرار می‌گیرد.
فقط در نظر گرفتن ملیت و جنسیت فرد متقاضی کافی است.»
حکم این دادگاه که مقر آن در لوکزامبورگ است، پس از امتناع مقامات اتریش از به رسمیت شناختن وضعیت پناهندگی دو زن افغان صادر شد.
دادگاه اعلام کرد که هر اقدامی، از ازدواج اجباری گرفته که با نوعی برده‌داری قابل مقایسه است تا «عدم حمایت در برابر خشونت مبتنی بر جنسیت و خشونت خانگی»، همگی مصادیق «آزار و اذیت» هستند.
حکم این دادگاه از آن رو اهمیت دارد که چنانچه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اعطا یا عدم اعطای پناهندگی در این موضوعات به زنان افغان همچنان بر اساس معیارهای قانون ملی خود عمل کنند، می‌توان به تصمیمات این دیوان به عنوان سابقه و برای تغییر رای دادگاه رجوع کرد.
هم اکنون در اتحادیه اروپا کشورهای سوئد، فنلاند و دانمارک وضعیت پناهندگی را به زنان افغان اعطا می‌کنند.
در فرانسه نیز دادگاه ملی حقوق پناهندگی فرانسه (CNDA) در ماه ژوئیه اعلام کرد که «همه زنان افغان» که به دلیل اقدامات تبعیض‌آمیز طالبان علیه آنها از افغانستان فرار می‌کنند «می‌توانند به وضعیت پناهندگی دست یابند».
در حکم دادگاه پناهندگی فرانسه آمده است که «زنان و دختران افغان که جامعه افغانستان بگونه‌ای متفاوت با آنها برخورد می‌کند، باید به عنوان اعضای یک گروه اجتماعی درنظر گرفته شوند و به عنوان پناهنده تحت محافظت قرار بگیرند.» به این ترتیب، تنها زن بودن یا دختر بودن در افغانستان می‌تواند به آنها اجازه دهد تا وضعیت پناهندگی در فرانسه را به دست بیاورند.
بنا بر اعلام سازمان ملل متحد، طالبان از زمان بازگشتشان به قدرت در اوت 2021 میلادی با اعمال قوانین اسلامی به شیوه‌ای بسیار افراطی، یک «آپارتاید جنسیتی» را به جامعه افغانستان تحمیل کرده است.
این سیاست باعث شده زنان افغان دیگر نتوانند فراتر از مدرسه ابتدایی درس بخوانند، به پارک‌ها، سالن‌های ورزشی و سالن‌های زیبایی بروند یا تقریباً بدون همراه خانه‌های خود را ترک کنند.
قانون جدید طالبان شنیدن صدای زنان در ملاء عام را نیز ممنوع کرده است.
نبرد طالبان با داعش بهانه‌ای برای تعامل با جهان
گروه داعش خراسان در حال اجرای حملات خونبار بیشتری در سطح بین‌المللی است و این مسئله فرصت نادری را جهانیان برای همکاری با دولت طالبان جهت مقابله با این جهادگران فراهم کرده، هرچند که این فرصت پیچیده است.
از زمان پیروزی طالبان بدون توجه به خواست جامعه بین‌المللی در سه سال پیش تاکنون، دولت طالبان همواره با حملات گروه موسوم به داعش خراسان مواجه بوده است.
در حالی که سرکوب‌ها به دست طالبان در افغانستان باعث کاهش حملات داخلی شده‌، داعش خراسان همچنان فعال است و حملات خود را به خارج از مرزها هدایت کرده است. این گروه در ماه مارس سال جاری مسیحی بیش از 140 نفر را در یک سالن کنسرت در مسکو و در ژانویه بیش از 90 نفر را در یک بمب‌گذاری در ایران به قتل رساند.
اکنون زمزمه‌هایی از خواست کشورها برای تعامل با طالبان به ویژه در نبرد با گروه داعش شنیده می‌شود.
روسیه خواستار رفع تحریم‌ها علیه طالبان شد
روسیه نیز خواستار رفع تحریم‌های بین‌المللی علیه گروه طالبان، حاکمان فعلی افغانستان شده است.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه 4 اکتبر (13 مهر/میزان) در جریان گشایش ششمین نشست «فرمت مسکو» که با حضور کشورهای منطقه درباره افغانستان برگزار شد، خواستار لغو تحریم‌ها علیه حکومت طالبان و بازگشت دارایی‌های مسدودشده کابل شد.
او از کشورهای غربی خواست که مسئولیت بازسازی افغانستان بپذیرند و گفت: «ما عمیقا از کشورهای غربی می‌خواهیم که مسئولیت خود را در قبال بازسازی پس از جنگ بپذیرند، تحریم‌ها را لغو کنند و دارایی‌های کابل را برگردانند.»
وی تأکید کرد که ادامه گفت‌وگو با طالبان «به نفع امنیت و توسعه اقتصادی» منطقه است.
لاوروف همچنین استقرار زیرساخت‌های نظامی کشورهای دیگر در افغانستان یا کشورهای همسایه را غیرقابل قبول دانست.
در این نشست، الکساندر بورتنیکوف، رئیس سرویس امنیت فدرال روسیه، از همکاری با سرویس‌های استخباراتی طالبان استقبال کرد. همچنین امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، مدعی شد که از خاک افغانستان تهدیدی متوجه همسایگان نیست و افراد داعش خراسان از خارج وارد افغانستان می‌شوند.
مسکو به دنبال کابل
در ماه مه، یورش مسلحانه داعش خراسان در افغانستان منجر به کشته شدن شش نفر از جمله سه گردشگر اسپانیایی شد. این گروه ماه گذشته نیز دو حمله داخلی دیگر را انجام داد که بر اثر آن در مجموع 20 نفر کشته شدند.
اما مرگبارترین حملات آن‌ها در ایران و سپس مسکو اتفاق افتاد، جایی که چهار مهاجم مسلح سالن کرکس سیتی را به محاصره درآوردند. مهاجمان تاجیک بودند و این نشانه‌ای است از افزایش جذب نیروهای داعش خراسان در کشورهای آسیای مرکزی که با افغانستان هم‌مرز هستند و به گفته تحلیل‌گران تهدید ویژه‌ای برای روسیه ایجاد کرده‌اند.
از آن زمان، مسکو اعلام کرده است که طالبان را از لیست گروه‌های ممنوعه خود حذف خواهد کرد.
دمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در افغانستان در ماه ژوئیه گفته بود: «طالبان قطعاً در مبارزه با تروریسم متحدان ما هستند. آن‌ها در حال تلاش برای ریشه‌کنی سلول‌های تروریستی هستند.»
تریشیا بیکن از مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی گفت که روسیه «مهم‌ترین نامزد» برای همکاری بین‌المللی با طالبان است.
او افزود: «این امکان وجود دارد که روس‌ها اطلاعاتی را به اشتراک بگذارند که طالبان بتواند برای درک داعش خراسان یا اقدام علیه آن استفاده کند.»
تعامل جهانی با طالبان علیه داعش؟
مقابله با تهدید داعش، از رویکردهای بسیار نادر مورد توافق میان کشورهای غربی و دولت طالبان است. دیدگاه سختگیرانه طالبان در مورد قوانین اسلامی که حقوق زنان را محدود می‌کند، تا حد زیادی روابط دیپلماتیک را از بین برده است.
گراهام اسمیت از گروه بحران بین‌المللی در این زمینه به خبرگزاری فرانسه گفت: «مقامات اطلاعاتی غربی به من گفته‌اند که همکاری با طالبان برای مبارزه با داعش خراسان در حال انجام است، از جمله تبادل اطلاعات هدف‌گیری که به طالبان اجازه می‌دهد علیه تروریست‌ها اقدام کشنده انجام دهند.»
او افزود: «دولت‌های غربی در اظهارنظرهای عمومی از قوانین سختگیرانه طالبان شکایت دارند و همان دولت‌ها از اجرای قانون توسط طالبان استقبال می‌کنند.»
دولت‌های غربی در اظهارنظرهای عمومی از قوانین سختگیرانه طالبان شکایت دارند و همان دولت‌ها از اجرای قانون توسط طالبان استقبال می‌کنند.
داعش خراسان در سال 2015 به عنوان شاخه‌ای از داعش، گروه افراطی سنی خاورمیانه، با هدف تأسیس یک «خلافت» اسلامی جهانی تأسیس شد.
این شاخه منطقه‌ای با بمب‌گذاری در فرودگاه کابل در جریان خروج آشفته نیروهای آمریکایی در اوت 2021 به شهرت جهانی رسید؛ حمله‌ای که منجر به کشته شدن حدود 170 افغان و 13 سرباز آمریکایی شد.
دولت طالبان پس از سرنگونی نیروهای تحت رهبری آمریکا در سه سال پیش، امنیت را اولویت اصلی خود اعلام کرد و تعهد داد شبه‌نظامیانی که حملات خارجی را برنامه‌ریزی می‌کنند، ریشه‌کن شوند.
اما به رغم آن که طالبان زرادخانه بزرگی از تجهیزات نظامی را به دست آورد، تحلیل‌گران معتقدند که آنها به دلیل ضعف‌های فناوری در جمع‌آوری اطلاعات، نمی‌توانند داعش را به طور کامل از بین ببرند.
به گزارش یورونیوز ، آرون ی. زلین از موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن گفت: «طالبان برای کارهایی که می‌خواهد انجام دهد، محدودیت‌هایی دارد» و افزود: «بین مارس 2023 تا مارس 2024، داعش خراسان 21 حمله بین‌المللی را در 9 کشور برنامه‌ریزی کرد که این آمار در مقایسه به 8 حمله در سال گذشته افزایش نشان می‌دهد.»
شورای امنیت سازمان ملل در گزارشی در سال 2023 اعلام کرد که «طالبان به طور مخفیانه درخواست اطلاعات و حمایت لجستیکی برای مبارزه با داعش خراسان کرده و خود را به عنوان یک شریک ضد تروریسم معرفی کرده است.»
ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی دولت طالبان به خبرگزاری فرانسه گفت که «با برخی کشورهایی که هدف تحرکات این گروه بوده‌اند در برخی مناطق همکاری‌هایی انجام می‌شود و ما گاهی اوقات اطلاعات را با آن‌ها به اشتراک می‌گذاریم.»
دشمنِ دشمن من دوست من است
ژنرال مایکل کوریلا، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده امسال هشدار داد که داعش خراسان «قابلیت و اراده حمله به منافع آمریکا و غرب در خارج از کشور را در کمتر از شش ماه و بدون هیچ‌گونه هشدار دارد.»
در ماه اوت، یک مقام ضد تروریسم سازمان ملل به شورای امنیت گفت که داعش خراسان بزرگترین تهدید تروریستی خارجی برای اروپاست، جایی که در آن مرتباً نقشه‌های حمله کشف می‌شود.
به گفته امیرا جدون، استاد دانشگاه کلِمسون و نویسنده کتابی درباره داعش خراسان، این تهدید بین‌المللی «برخی ظرفیت‌ها را برای افزایش همکاری ضد تروریسم با طالبان ایجاد می‌کند». او در عین حال به خبرگزاری فرانسه گفت که مسئله «به این سادگی‌ها هم نیست.»
مسئله به دلیل ارتباطات گزارش شده طالبان با القاعده که حملات 11 سپتامبر را انجام داد و همچنین به دلیل وجود طالبان پاکستانی که اهدافی در اسلام‌آباد دارد، پیچیده است. این بدان معناست که کمک به دولت طالبان علیه داعش خراسان ممکن است خطر افزایش تهدیدات از سوی گروه‌های دیگر را ایجاد کند. همچنین داعش خراسان به جذب نیرو از میان طالبان ناراضی شناخته شده است.
جدون گفت که چنین نگرانی‌هایی «دامنه همکاری‌های احتمالی را به شدت محدود می‌کند.»
او افزود: «همکاری احتمالاً محدود، غیرمستقیم و صرفاً بر تهدید داعش خراسان متمرکز خواهد بود، به نحوی که نیاز به مقابله با این خطر جدید را در برابر نگرانی‌های اخلاقی و راهبردی مهم همکاری با رژیم طالبان متعادل کند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/742032/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استاندار: مکانیزه‌کردن معادن به‌عنوان یک مطالبه بخش خصوصی پیگیری می‌شود

یک مرکز دندانسازی غیرمجاز در بیرجند پلمب شد

غربت یاقوت سرخ ایران؛ خشکسالی رمق درختان زرشک را گرفت

استان‌های شمال و شرق کشور فردا (یکشنبه 15 مهر ماه 1403) در انتظار رگبار باران همراه با رعد و برق و وزش باد نسبتا شدید باشند

اروپا به هم زنان افغانستان پناهدگی می دهد/داعش؛بهانه طالبان برای تعامل با جهان

مدارس کدام استان‌ها فردا 15 مهر تعطیل است؟

رگبار باران و وزش باد تا روز چهارشنبه در شمال و نیمه شرقی کشور ادامه دارد

رسالت علمی حوزه‌ها اقتضاء می‌کند که برای نقش‌آفرینی موثر در عرصه‌های مهم سیاست‌گذاری آماده باشند

موضوع مکانیزه کردن معادن به عنوان یک مطالبه بخش خصوصی، پیگیری می شود

هشدار هواشناسی برای 18 استان/ فردا کدام استان‌ها برف می‌بارد؟

ردپای قدم‌های پاییز در 16 استان

نظریه پردازی فقهی و ابعاد نظارتی حوزه‌های علمیه به بدنه نظام منعکس شود

از امروز تا چهارشنبه (18 مهر) برف و باران در راه است

تصاویر/ نشست بصیرتی ویژه کارکنان اداره‌کل حفظ آثار دفاع مقدس خراسان رضوی

پیام تبریک فرمانده انتظامی خراسان رضوی به مناسبت بزرگداشت هفته انتظامی

پاییز امسال کم بارش خواهد بود

پیشرفت پروژه کارخانه کنسانتره سنگان از 50 درصد فراتر رفت/ پروژه سنگان در نیمه اول 1404 به بهره‌برداری می‌رسد

دستگاه قضا از سرمایه گذاران و کارآفرینان حمایت می‌کند

هواشناسی هشدار صادر کرد / فعالیت سامانه بارشی برای کدام استان‌ها پیش بینی می‌شود؟

موضوع مکانیزه کردن معادن به عنوان یک مطالبه بخش خصوصی، پیگیری می‌شود

خبر مهم درباره پرداخت مستمری به خانواده معدنچیان طبس | کدام بازماندگان استحقاق دریافت مستمری هستند ؟

جهان در برابر نقض حقوق کودکان غزه سکوت کرده است

مکانیزه کردن معادن خراسان جنوبی پیگیری می‌شود

آمادگی وکلای قوه قضائیه برای وکالت خانواده جانباختگان معدنجو

3 نفر از 16 مصدوم حادثه معدن طبس جان باختند

مرگ  تلخ 4 عضو یک خانواده کرمانی در واژگونی تیبا

16 معدن زغالسنگ طبس به صورت سنتی فعالیت دارند

گزارش وزارت کار درباره معدن طبس این هفته به مجلس ارسال می شود

سه نفر از 16 مصدوم حادثه معدن طبس فوت کردند

افزایش آمار جانباختگان حادثه معدن طبس

فوت سه نفر از 16 مصدوم حادثه معدن طبس

افزایش شمار جانباختگان فاجعه معدن طبس | 52 جانباخته و 16 مصدوم؛ 3 نفر فوت کردند

نداشتن ایمنی، پرداخت نشدن حقوق‌ها بخشی از مشکلات کارگران معدن است

نصب تجهیزات تشخیص نوع گوشت در دامپزشکی خراسان جنوبی

استاندار خراسان جنوبی: 52 جانباخته و 16 مصدوم در حادثه معدن طبس

23000 خانوار سالمند زیر چتر حمایتی کمیته امداد خراسان‌ جنوبی

آغاز هفته کودک در خراسان جنوبی

گزارشی کامل از حادثه طبس تا چند روز آینده

ووشو کاران خراسان جنوبی در مسابقات قهرمانی کشور درخشیدند

گزارش حادثه معدن طبس این هفته کامل می‌شود

سنندج میزبان نغمه‌های پاییزی غزل‌سرایان کشور شد

گزارش حادثه معدن طبس این هفته کامل می‌شود/ به ارائه گزارش بسنده نمی‌کنیم/ موضوع را از طریق دستگاه قضا پیگیری می‌کنیم

حقوق کودک در یمن، غزه و لبنان پایمال می‌‌شود

ارائه گزارشی کامل از حادثه طبس تا چند روز آینده

امام جمعه بیرجند: شهادت سیدحسن نصرالله پیروزی جدیدی رقم زد

امام جمعه بیرجند: شهادت سید حسن نصرالله پیروزی جدیدی رقم زد

کسب پنج مدال ووشوکاران خراسان جنوبی در مسابقات قهرمانی کشور

معدوم کردن بیش از 6هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در خراسان جنوبی

پیش بینی وضعیت آب و هوا خراسان جنوبی فردا یکشنبه 15 مهر ماه 1403 | هوا چجوریه؟

مدارس خراسان جنوبی فردا 15 مهر ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس خراسان جنوبی یکشنبه 15 مهر 1403