راز دوغ افسانه ای تهران که دیگر هرگز نخواهید چشید
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش خبرنگار اجتماعی ایونا به نقل از همشهری آنلاین، اگر 50سال پیش از تهرانی ها می پرسیدند گواراترین دوغ پایتخت را کجا می توان پیدا کرد، نشانی آبادی کوچکی در 6کیلومتری تجریش را به شما می دادند.
«اراج» که امروزه جزئی از شهر تهران است، در سال های دور یک روستای ییلاقی بود که ابتدای جاده تجریش به لواسان (ابتدای بزرگراه ارتش کنونی) قرار داشت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در خاطرات شفاهی اهالی این محله، نام دوغ اراج با نام «مش جعفر» پیرمرد صاحب آن قهوه خانه خاطره انگیز گره خورده است؛ کسی که با استفاده از آب زلال قنات اراج و ماست محلی، کار یک کارخانه عریض و طویل تولید دوغ را به تنهایی انجام می داد. بعد از شهرت این قهوه خانه و دوغ هایش، ابتدا کافه ها و قهوه خانه های متعدد و بعد کارخانه دوغ اراج در نزدیکی همین کافه ها ساخته شد تا این بار دوغ شیشه ای اراج سر زبان ها بیفتد و در تمام شهر توزیع شود. با وجود این، بیشتر کافه ها و قهوه خانه های اراج تا سال ٦٥ جمع شد و چرخ کارخانه دوغ اراج هم برای همیشه از حرکت ایستاد.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/803987/