نشست «شب جنگلهای هیرکانی» در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش اکوایران، شبهای بخارا به همت علی دهباشی، که همواره با نگاهی فرهنگی و هنری به موضوعات و شخصیتهای ایران پرداخته است، اخیراً جغرافیا و فرهنگ جغرافیایی را نیز به فعالیتهای خاطرهانگیزش افزوده است. تازهترین شب به یادماندنی او، «شب جنگلهای هیرکانی» بود که با همکاری فصلنامه صنوبر، در تاریخ 30 دیماه در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
به گزارش دیدار، مراسم پرشور و شوقی بود که سالن را پر از حضور طبیعتدوستان و علاقهمندان به فرهنگ کرد. پیش از شروع، سالن با نوای دلنشین ماهور، شعر و موسیقی ایرانی آکنده شد و حضار را برای شنیدن سخنان دردمندانه از جنگلهای هیرکانی آماده ساخت.
علی دهباشی، مدیر مسئول بخارا، اجرای برنامه را به مانیا شفاهی، مدیرمسئول فصلنامه صنوبر، سپرد. شفاهی که خود دانشآموخته مهندسی محیط زیست است، با اشاره به وضعیت بحرانی جنگلهای هیرکانی، جستجو برای راههای نجات این جنگلها را ضروری دانست و امیدوار به تأثیرگذاری این شب و سایر اقدامات در بهبود وضعیت این میراث طبیعی شد.
باریس مجنونیان، استاد بازنشسته دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی، با استفاده از اسلایدها به وضعیت جنگلهای هیرکانی و تنوع گیاهی و جانوری این جنگلها پرداخت. او قدمت این جنگلها را بین 25 تا 50 میلیون سال تخمین زد و از سازگاری بالای آنها با شرایط محیطی و تکامل ژنتیکی گفت. مجنونیان همچنین به خطرات تخریبهای انسانی و از دست دادن پیوستگی اکوسیستم جنگلهای هیرکانی هشدار داد.
کیومرث سفیدی، جنگلشناس دیگر سخنران این شب، بر زیباییهای منحصر به فرد جنگلهای هیرکانی تأکید کرد و آن را الگویی از نظم و پیچیدگی در طبیعت دانست. او به جنگل به عنوان یک اکوسیستم طبیعی بدون دخالت انسان اشاره کرد و اهمیت حفظ این منابع را یادآور شد.
حنیف رضا گلزار، نویسنده کتاب «قُرُق شکسته»، در ادامه مراسم به تأثیرگذاری کنشگری مدنی در حفاظت از جنگلها پرداخت و از پیشرفتهای حاصل در پروژه جنگلهای هیرکانی تقدیر کرد. حمیدرضا رضایی، استاد دانشگاه علوم کشاورزی، به تنوع زیستی این جنگلها و اهمیت آن در حفظ محیط زیست اشاره کرد.
فیلم مستند «کسی به فکر جنگلها نیست»، ساخته یاسر طالبی، در نیمه مراسم پخش شد که پیامدهای بیتوجهی به منابع طبیعی را به نمایش گذاشت.
در پایان، هدایایی از سوی فصلنامه صنوبر و ماهنامه بخارا به تعدادی از فعالان رسانهای در حوزه محیط زیست اهدا شد. این شب پر از نشاط و دغدغهمندی، نشان از اهمیت حفظ جنگلهای هیرکانی و آگاهیرسانی در این زمینه داشت.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/811281/