مجمع نمایندگان ادوار مجلس، چکیده تجربه و شناخت از ظرفیتها و چالشهای استان
سیاسی
بزرگنمايي:
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی گفت: مجمع نمایندگان ادوار مجلس، چکیده تجربه و شناخت از ظرفیتها و چالشهای استان است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، غلامحسین مظفری، امروز _پنجشنبه چهارم بهمن_ در آئین اختتامیه اجلاس هم اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی اظهار کرد: این مجمع چکیده سالها تجربه و شناخت دقیق از مشکلات، چالشها و ظرفیتهای استان است؛ نمایندگان در طول سالهای فعالیت خود به بلوغ تجربی، دانش فنی و شناخت سیاسی دقیقی از کل استان دست یافتهاند که میتوان از این ظرفیت برای برونرفت از چالشهای موجود استفاده کرد.
وی افزود: مجمع نمایندگان استان در مقام یک مجمع اندیشهورز، پشتیبان خادمان مردم در بخشهای اجرایی استان است. این مجمع با بهرهگیری از تجربیات و دانش اعضای خود، میتواند نقش مهمی در سیاستگذاری و اجرای برنامههای توسعهای ایفا کند.
استاندار خراسان رضوی، با اشاره به برگزاری سه نشست تخصصی اخیر با حضور نمایندگان ادوار مجلس، گفت: در این نشستها، چهار کمیته تخصصی شامل اقتصادی، اجتماعی، امنیتی و فرهنگی تشکیل شده است. این کمیتهها با مشارکت مدیران کل استان، نمایندگان بخش خصوصی، اتاق بازرگانی، ستاد استانداری و اعضای مجمع نمایندگان استان، به بررسی و پیگیری دستورکارهای موجود میپردازند.
مظفری تصریح کرد: نتایج مطالعات و بررسیهای این کمیتهها به استانداری اعلام خواهد شد تا در سیاستگذاریها و برنامههای اجرایی استان مورد استفاده قرار گیرد. این رویکرد مشارکتی میتواند به بهبود عملکرد دستگاههای اجرایی و حل چالشهای استان کمک شایانی کند.
وی در پایان تأکید کرد: استفاده از ظرفیتهای مجمع نمایندگان ادوار مجلس، گامی مهم در جهت تحقق اهداف توسعهای استان است. این همکاریها نه تنها به افزایش هماهنگی بین بخشهای مختلف منجر میشود، بلکه زمینهساز استفاده بهینه از تجربیات و دانش موجود برای پیشبرد برنامههای کلان استان خواهد بود.
کمیته فرهنگی مجمع نمایندگان خراسان رضوی، ظرفیتها و چالشها را بررسی میکند جواد آرینمنش، رئیس کمیته فرهنگی مجمع نمایندگان خراسان رضوی و نماینده سابق ادوار هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی از مشهد و کلات ، اظهار کرد: کمیته فرهنگی مجمع نمایندگان خراسان رضوی با حضور 26 عضو، به بررسی طیف گستردهای از مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میپردازد. این مسائل در سه بخش اصلی طبقهبندی میشوند: ظرفیتها، مشکلات و چشماندازهای آینده.
وی با اشاره به بخش اول، گفت: در رأس همه ظرفیتهای فرهنگی استان، مضجع منور رضوی قرار دارد که بهعنوان یکی از مهمترین مراکز زیارتی و فرهنگی جهان اسلام شناخته میشود. پس از آن، دانشگاههای استان، تشکلهای فرهنگی مردمنهاد و نهادهای تبلیغی که وامدار هنر ریشهدار خراسان رضوی هستند، از دیگر ظرفیتهای مهم این حوزه محسوب میشوند.
آرینمنش در ادامه به بخش دوم، یعنی مشکلات و چالشهای فرهنگی و اجتماعی استان اشاره کرد و افزود: کمیته فرهنگی به بررسی چالشهای اجتماعی همچون طلاق، بزهکاری، فقر و کاهش سرمایه اجتماعی نظام میپردازد. این مشکلات بهطور تفکیکشده در جلسات آینده مورد بررسی و رسیدگی قرار خواهند گرفت تا راهکارهای عملی برای رفع آنها ارائه شود.
رئیس کمیته فرهنگی مجمع نمایندگان خراسان رضوی در بخش سوم، به چشماندازهای آینده اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین اهداف کمیته، بهبود موقعیت مشهدالرضا (ع) در میزبانی از زائران، بهویژه در پیکهای زیارتی است. همچنین، احیا و تقویت نمادهای فرهنگی، مذهبی و آئینی، بازآفرینی بافتهای فرسوده و توسعه زیرساختهای سیاحتی و زیارتی از دیگر اولویتهای این کمیته است.
آرینمنش تأکید کرد: برای تحقق این اهداف، استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و رفع موانع سرمایهگذاری در حوزههای فرهنگی و گردشگری ضروری است. این اقدامات نه تنها به رشد اقتصادی استان کمک میکند، بلکه باعث ارتقای جایگاه فرهنگی و مذهبی خراسان رضوی در سطح ملی و بینالمللی خواهد شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کمیته فرهنگی مجمع نمایندگان خراسان رضوی با همکاری نهادهای دولتی، بخش خصوصی و تشکلهای مردمنهاد، به دنبال ایجاد تحولات مثبت در حوزههای فرهنگی و اجتماعی است. این همکاریها میتواند به بهبود شرایط زندگی مردم و تقویت هویت فرهنگی استان کمک کند.
خراسان رضوی، فرصتها و چالشهای امنیتی و اقتصادی هادی شوشتری، رئیس کمیسیون امنیتی مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی هم به بررسی موقعیت استراتژیک و چالشهای این استان پرداخت. وی با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد خراسان رضوی، اظهار کرد: این استان با 8 درصد جمعیت و 7 درصد وسعت کل کشور، در میان 16 استان مرزی ایران قرار دارد و با دو کشور از 15 کشور همسایه مرز مشترک دارد. این موقعیت، فرصتی کمنظیر برای توسعه اقتصادی و تجاری محسوب میشود.
شوشتری با بیان اینکه خراسان رضوی بهویژه شهر مشهد با چالشهای اجتماعی و امنیتی جدی مواجه است، افزود: بیش از یک میلیون و 300 هزار نفر در 66 پهنه حاشیهای شهر مشهد زندگی میکنند که شامل اتباع مجاز، غیرمجاز و جمعیت بومی میشود. این مناطق از نظر اجتماعی و اقتصادی نامتقارن هستند و نیازمند رسیدگی فوری و برنامهریزی دقیق برای بهبود شرایط زندگی ساکنان هستند.
وی با تأکید بر اهمیت کریدورهای تجاری در اقتصاد جهانی، تصریح کرد: جنگ کریدورهای تجاری امروز یکی از کلانروندهای ژئوپلتیک و ژئواکونومیک کشورهای جهان است. بسیاری از کشورها تنها با استفاده از این ظرفیت، درآمدهای کلانی را برای مدیریت خود تأمین میکنند. خراسان رضوی و مشهد بهعنوان یکی از مهمترین کریدورهای تجاری جهان، میتوانند نقش محوری در این زمینه ایفا کنند.
نماینده سابق مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بزرگترین کریدور تجاری جهان که از چین به اروپا کشیده میشود، دقیقاً میتواند از ایران اسلامی عبور کند. درآمد حاصل از این کریدور میتواند تحولی بزرگ در تمامی عرصههای اقتصادی، اجتماعی و امنیتی کشور ایجاد کند.
شوشتری با اشاره به لزوم برنامهریزی جامع برای بهرهبرداری از این فرصتها، خاطرنشان کرد: برای استفاده بهینه از این ظرفیتها، نیازمند همکاری بینبخشی و ایجاد زیرساختهای لازم هستیم. این امر نه تنها به رشد اقتصادی استان کمک میکند، بلکه میتواند چالشهای اجتماعی موجود را نیز تا حد زیادی کاهش دهد.
وی در پایان با اشاره به ضرورت توجه به مناطق حاشیهای مشهد، گفت: بهبود شرایط زندگی در این مناطق باید در اولویت برنامههای دولت و مدیریت شهری قرار گیرد. این اقدامات نه تنها به کاهش نابرابریهای اجتماعی کمک میکند، بلکه امنیت و ثبات منطقه را نیز تقویت خواهد کرد.
کد خبر 832669
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/813385/