پیام خراسان

آخرين مطالب

قرص خواب برای مغز خطرناک است؟ علمي

قرص خواب برای مغز خطرناک است؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - یک دانشمند گفت: داروهای خواب ممکن است راهی سریع برای به خواب رفتن فراهم کنند، اما مطالعه ما نشان می‌دهد که خوابی که با داروهای خواب به‌دست می‌آید ممکن است فاقد اثرات سودمند خواب طبیعی و ترمیمی باشد.

حدود 70 میلیون نفر در سراسر دنیا با مشکلات خواب مزمن مواجه هستند. خواب ناکافی می‌تواند خطر ابتلا به مشکلات مختلف سلامتی، از جمله کاهش توانایی‌های ذهنی (کاهش شناختی) و بیماری‌های مانند آلزایمر (زوال عقل) را افزایش دهد.
به نقل از مدیکال نیوز تودی؛ یک مطالعه جدید برای اولین بار نوسانات هماهنگ در طول خواب را توضیح می‌دهد که سیستم گلایمفاتیک مغز را فعال می‌کند تا زباله‌های مرتبط با بیماری‌های نورودژنراتیو (بیماری‌های تخریب عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون) را از مغز خارج کند. این مطالعه از مدل موش‌ها برای بررسی این فرآیند استفاده کرده است.
محققان همچنین متوجه شدند که داروی خواب معمولی زولپیدم (آمبین) ممکن است این نوسانات طبیعی را متوقف کند و در نتیجه، فرآیند پاک‌سازی مغز را در طول خواب مختل کند.
بررسی تمام عواملی که ممکن است به خطر ابتلا به مشکلات ذهنی و زوال عقل منجر شوند، اهمیت زیادی دارد، به ویژه اینکه تحقیقات اخیر نشان می‌دهد خطر ابتلا به زوال عقل در میان افراد بالای 55 سال دو برابر شده است.
با اینکه پزشکان توصیه می‌کنند که بزرگسالان باید هر شب حداقل 7 ساعت خواب با کیفیت داشته باشند، آمارها نشان می‌دهند که بسیاری از افراد با مشکلات خواب مداوم مانند بی‌خوابی (Insomnia) و آپنه خواب (Sleep Apnea) روبه‌رو هستند.
داده‌های سال 2022 نشان می‌دهند که 39 درصد از بزرگسالان آمریکایی بالای 45 سال به اندازه کافی نمی‌خوابند.
مطالعات قبلی نشان داده‌اند که خواب ناکافی می‌تواند خطر ابتلا به مشکلات مغزی مانند کاهش توانایی‌های ذهنی و زوال عقل را افزایش دهد.
ناتالی هاگلوند، پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه‌های کپنهاگ و آکسفورد، به "Medical News Today" توضیح داد: «خواب به مغز فرصت می‌دهد تا پردازش دنیای خارجی را متوقف کرده و بر وظایف ضروری مانند محافظت ایمنی (Immune Surveillance) و پاک‌سازی زباله‌ها تمرکز کند. کمبود خواب با مشکلات ذهنی و بیماری‌های مغزی مرتبط است.»
اما آیا داروهای خواب ممکن است به کاهش سلامت مغز کمک کنند؟ اکنون بیش از هر زمان دیگری ضروری است که تمام عوامل مؤثر بر کاهش شناختی (Cognitive Decline) بررسی شوند، به‌ویژه اینکه تحقیقات اخیر نشان داده‌اند خطر زوال عقل در افراد بالای 55 سال بیش از دو برابر شده است.
هاگلوند نویسنده اصلی مطالعه‌ای است که در مجله "Cell" منتشر شده و برای اولین بار نوسانات هماهنگ در خواب که سیستم گلایمفاتیک مغز را برای حذف زباله‌ها از مغز فعال می‌کند، از مدل موش‌ها توصیف کرده است.
این مطالعه همچنین گزارش می‌دهد که داروی خواب معمولی زولپیدم (آمبین) ممکن است این نوسانات را سرکوب کرده و فرآیند پاک‌سازی مغز را در طول خواب مختل کند.
چه چیزی سیستم پاک‌سازی مغز را هدایت می‌کند؟
در این مطالعه، محققان از فناوری‌های مختلف برای ثبت فعالیت مغز در زمان بیداری و خواب موش‌ها استفاده کردند.
آن‌ها مشاهده کردند که نوسانات آهسته و هماهنگ نوراپی‌نفرین (Norepinephrine) (یک انتقال‌دهنده عصبی) همراه با خون مغزی و مایع مغزی نخاعی (CSF) در خواب غیر REM (Non-REM Sleep)، سیستم گلایمفاتیک مغز را فعال می‌کند.
ماکن ندرگارد، استاد دانشگاه‌های راچستر و کپنهاگ، توضیح داد: «مغز انسان بر خلاف دیگر قسمت‌های بدن، فاقد رگ‌های لنفاوی است که زباله‌ها و سلول‌های مرده را از بدن حذف کنند. به جای آن، مغز از مایع مغزی نخاعی (Cerebrospinal Fluid) برای شست‌وشو دادن بافت مغز و از بین بردن مولکول‌های ناخواسته استفاده می‌کند.»
او افزود: «سیستم پاک‌سازی مغز که گلایمفاتیک نام دارد، تنها در خواب عمیق غیر REM فعال است. این به دلیل نوراپی‌نفرین است که در طول خواب غیر REM در چرخه‌های آهسته حدود هر 50 ثانیه آزاد می‌شود و باعث انقباض و گشاد شدن رگ‌ها می‌شود. این فرآیند باعث می‌شود که مایع مغزی نخاعی به‌طور مؤثر از طریق رگ‌ها به مغز حرکت کند و آن را شست‌وشو دهد.»
داروهای خواب و اختلال در سیستم گلایمفاتیک مغز
محققان همچنین بررسی کردند که آیا داروهای خواب می‌توانند نوسانات طبیعی مورد نیاز برای عملکرد سیستم گلایمفاتیک را شبیه‌سازی کنند. آن‌ها تمرکز خود را روی داروی آرام‌بخش زولپیدم (Zolpidem) گذاشتند.
نتایج نشان داد که زولپیدم ممکن است نوسانات نوراپی‌نفرین را متوقف کند و در نتیجه، سیستم گلایمفاتیک را در طول خواب مختل کند.
هاگلوند گفت: «داروهای خواب ممکن است راهی سریع برای به خواب رفتن فراهم کنند، اما مطالعه ما نشان می‌دهد که خوابی که با داروهای خواب به‌دست می‌آید ممکن است فاقد اثرات سودمند خواب طبیعی و ترمیمی باشد. این یافته‌ها نشان می‌دهد که داروهای خواب باید تنها به مدت کوتاه و به‌عنوان آخرین راه‌حل استفاده شوند.»
ندرجارد نیز تأکید کرد: «خواب مهم است زیرا به مغز فرصت می‌دهد تا وظایف ضروری مانند پاک‌سازی زباله‌ها را انجام دهد. برخلاف آن، داروهای خواب مانع از آزادسازی نورومودولاتورهایی می‌شوند که سیستم گلایمفاتیک را هدایت می‌کنند و مانع از عملکرد صحیح مغز می‌شوند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/816184/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هری‌ کین: در بایرن خوشحالم، به لیگ برتر برنمی‌گردم

پوستکوگلو: مصدومیت‌های اوایل فصل ما را تضعیف کرد

برگزاری دیدار پرسپولیس - استقلال خوزستان فقط با حضور بانوان

برای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه در سال جاری برنامه‌های جامعی داریم

آماده سازی 39 بوستان شهری مشهد برای روز طبیعت

آهنگ «دلبر خوش مهارت» با صدای فرزاد فرخ

وضعیت آب و هوا خراسان جنوبی فردا چهارشنبه 13 فروردین ماه 1404 | پیش بینی هواشناسی خراسان جنوبی 24 ساعت آینده | آب و هوای بیرجند در روز سیزده بدر + هواشناسی بیرجند

غرق شدن هولناک مرد جوان در منطقه شنا ممنوع

تعطیلی ادارات استان خراسان جنوبی پنجشنبه 14 فروردین 1404/ آیا پنجشنبه 14 فروردین 1404 ادارات بیرجند تعطیل است؟

راز استخوان‌های سالم در یک میوه خشک!

آماده‌باش 200 نیروی شهرداری بجنورد در روز طبیعت

راز سکانس جنجالی پایتخت 7: چرا این صحنه صدای همه را درآورد؟

وزیر ورزش و جوانان فردا به خراسان شمالی سفر می‌کند

آمار مصدومان تصادفات نوروزی خراسان‌شمالی به 690 نفر رسید

راز خانوادگی فاش شد | احمد الشرع از سایه بیرون آمد

دنیامالی: می‌خواهیم صدها بار پرچم ایران را برافراشته کنیم

اقامه نماز عید فطر اهل سنت در صالح آباد + عکس و فیلم

دنیامالی: ورزش بیشترین نقش را در اهتزاز پرچم ایران در جهان ایفا می‌کند/ تلاش‌مان برافراشته شدن صدها بار پرچم ایران است

هشدار وزش باد گرم در این استان/ در جنگل آتش روشن نکنید

مونوکسید کربن جان جوان 34 ساله مشهدی را گرفت

آغاز توزیع گوشت گوساله گرم وارداتی در مشهد

پس از 7 هزار سال، دوباره زنده شد/ موجودی که قرن‌ها خفته بود

راز تپه “کشتی نوح” در آرارات فاش شد

بشرویه؛ تلفیق تاریخ، طبیعت و میهمان‌نوازی کویری

تبیین گفتمان ولایت و نقش روحانیت در حل مسائل جامعه

خاطره بهترین روز زندگی مسی تکرار شد

ولورهمپتون به دنبال دروسی

فلیکس در پایان فصل از میلان می‌رود

قرارداد 2 ساله تیم بسکتبال نیویورک با بازیکن 39 ساله

فلیک: قهرمانی‌های بیشتری می‌خواهیم

با پرهیز از رهاکردن زباله در طبیعت، بر بازیافت تمرکز می‌کنیم

اختصاص حدود 350 دستگاه اتوبوس برای مراکز تفرجگاهی مشهد

آهنگ احساسی «ما دو نفر» با صدای حامد برادران

نماهنگی زیبا از قطعه «پرواز قوها» با صدای علیرضا قربانی

پیش بینی آب و هوای مشهد فردا چهارشنبه 13 فروردین 1404

مسافران حرفه‌ای شمال، این بار مراوه‌تپه را تجربه کنید

وضعیت آب و هوا لرستان فردا چهارشنبه 13 فروردین ماه 1404 | پیش بینی هواشناسی لرستان 24 ساعت آینده | آب و هوای خرم آباد در روز سیزده بدر + هواشناسی خرم آباد

تامین و توزیع 250 تن سیب‌زمینی وارداتی در شهرستان مشهد

آینده‌ای بدون جنگل و غذا؟

یک کشته و 8 مصدوم در محور ده محمد_ عشق آباد

افزایش ابر و وزش باد در خراسان جنوبی

مس رفسنجان بدون سرمربی تمرین کرد

قدردانی ویژه آتالانتا؛ مجسمه گاسپرینی ساخته می‌شود

اینزاگی: طارمی بدشانسی آورد و مصدوم شد

گواردیولا: هالند را پنج تا هفت هفته نداریم

مسی با امباپه و هیچ بازیکنی قابل مقایسه نیست

اجرای ترانه ماندگار «بوی عیدی» توسط امیر تاجیک

راز بقای ساتا در گرداب | چگونه یک سازمان ثبات را به بازنشستگان هدیه داد و به غول اقتصادی بدل شد؟

122 میلیون مسلمان مسجدالحرام و مسجدالنبی را زیارت کردند

راز سفر فرمانده سنتکام به تل آویو