از کاهش نرخ مرگ و میر مادران تا در راه بودن خبرهای خوش برای ساخت بیمارستان خصوصی
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - - گنجیفر سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در برنامه ره آورد صدا و سیمای خراسان جنوبی گفت: دانشگاه علوم پزشکی بعد از انقلاب تأسیس شد و در سال 64 اولین پذیرش دانشجو را داشت، افراد از زمان جنینی تا فوت مورد هدف دانشگاههای علوم پزشکی هستند؛ دانشکده علوم پزشکی در استان 9 هزار کارمند و 3 هزار و 950 دانشجو در 65 کد رشته دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او افزود: 16 بیمارستان دانشگاهی، 2 بیمارستان غیر دانشگاهی، 9 دانشکده که 5 تای آنها در بیرجند هستند، 11 شبکه بهداشت درمانی، 70پایگاه بهداشت درمانی، 320 خانه بهداشت و 106 مرکز جامع سلامت داریم؛ ما سومین استان پهناور در کشور هستیم، اما یک درصد جمعیت را داریم و از غربیترین تا شرقیترین خانه بهداشتمان 800 کیلومتر فاصله است.
گنجیفر بیان کرد: توسعه یافتگی یک شاخص جهانی است که مواردی مثل سطح درآمد، دسترسی به خدمات بهداشتی، مرگ و میر نوزادان، مرگ و میر مادران، زیرساختها و رفاه موجود در آن دخیل است؛ سیستم شبکه بهداشت و درمان کشور و استان بعد از انقلاب تأسیس شده و الگویی برای سایر کشورها و حتی سازمان بهداشت جهانی شد و این شبکه را در کشورهای خود پیاده کردند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: مرگ و میر نوزادان به ازای هر هزار نفر قبل از انقلاب 36 بوده و الان به 8 در کشور و 11 در استان رسیده، شاخص مرگ و میر کودکان زیر 5 سال قبل از انقلاب 140 بوده که بعد از آن به 14 در کشور و به 18 در استان رسیده؛ آمار مرگ و میر مادران به ازای هر 100 هزار نفر قبل از انقلاب 240 بوده که بعد از آن به 23 در کشور و 16 در استان رسید و همچنین امید به زندگی یا همان میانگین عمر افراد در قبل از انقلاب 57 بوده که بعد از آن به 75 و 77 در کشور رسیده است.
بیشتر بخوانید
مرکز نفس، نفسِ 11 جنین را حفظ کرد او عنوان کرد: شاخصهای بهداشت و درمان در نظام سلامت استان بعد از انقلاب ارتقا پیدا کرده، کادر درمان در حوزه تخصصی و فوق تخصصی رشد قابل توجهی داشتند در صورتی که قبلاً برای درمانهای معمولی اعزام به خارج از کشور و استان داشتیم ولی الان تقریبا میتوان گفت این موارد را نداریم؛ چرخه درمان در برخی موارد در استان مثل سرطان کامل است و یکی از دستاوردهای ما گستره خدمات و زیرساختهای بهداشتی و درمانی است که علی رغم جنگ، تحریم و تنگناها توانستیم با رشد جهانی پیش برویم.
گنجی فر تصریح کرد: در رابطه با متخصصین دو مسئله است یک مسئله عامِ آن که گرایش به ادامه تحصیل در رشتههای تخصصی در کشور است و یک مسئله خاص که در رابطه با استان است که به محرومیت منطقه، کم بودن امکانات و درآمد پزشکان برمیگردد. بنابراین باید رغبت و امکانات تشویقی برای ماندگاری پزشکان متخصص ایجاد کنیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: در استان در بخش بستری خصوصی ضعیف هستیم و شرایط ایده آل این است که سرمایهگذاران مربوط به جامعه پزشکی باشند و در این زمینه تاکنون نتوانستیم کار را پیش ببریم، اما دیدگاه و برنامه مان این است که از تمام توان بخش خصوصی برای تأسیس بیمارستان خصوصی استفاده کنیم که استاندار هم از این موضوع استقبال کرده و به زودی خبرهای خوشی در این زمینه خواهیم داشت.
او گفت: در زمینه وجود پزشک متخصص شاخص کشوری به ازای هر هزار نفر جمعیت 1.8 است که این عدد در استان 0/77 است و باید جاذبه بیشتری ایجاد کنیم؛ در زمینه دندانپزشک هم آمار کشوری 7 دهم به ازای هر هزار نفر است که در استان این آمار 8 صدم است؛ آمار تخت به ازای هر هزار نفر یک تخت در کشور است که در استان این عدد 1.4 است و اشغال تخت در کشور بالای 70 درصد و در استان 62 درصد است.
گنجی فر افزود: در بخش تصویربرداری و ام آر آی نیز 5 دستگاه ام آر آی در استان که دو دستگاه در بیرجند و سه دستگاه دیگر در قاین، طبس و فردوس هستند داریم؛ جمعیت استان 900 هزار نفر است و شاخص ملی یک ام آر آی به ازای هر یک میلیون نفر است و اینکه در استان 5 دستگاه ام آر آی داریم به دلیل این است که بازوی خصوصی به کمک دولتی آمده و هنوز هم احساس نیاز میشود.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/823752/