پیام خراسان

آخرين مطالب

ژاپنی‌ها 2 معلول نخاعی را درمان کردند علمي

ژاپنی‌ها 2 معلول نخاعی را درمان کردند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - یک روش درمانی موفقیت آمیز با بهره‌گیری از سلول‌های بنیادی، امید به درمان آسیب نخاعی را در سراسر جهان زنده کرده است.

دانشمندان ژاپنی از درمان با کمک سلول‌های بنیادی برای کمک به بیماران دچار فلج و ناتوان در ایستادن و حرکت استفاده کرده‌اند.
معلولیت و فلج شدن یکی از مخرب‌ترین شرایط پزشکی است که حرکت و استقلال را از افراد سلب می‌کند.
آسیب‌های نخاعی چالش‌های مهمی ایجاد می‌کنند، زیرا نخاع مسئول انتقال پیام‌ها بین مغز و بدن است و هنگامی که آسیب ببیند، توانایی محدودی برای التیام پیدا می‌کند.
میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در حال حاضر با فلج دائمی دست و پنجه نرم می‌کنند. با این حال، یک کارآزمایی بالینی پیشگامانه در ژاپن بارقه‌ای از امید را نشان داده است.
دانشمندان ژاپنی نشان داده‌اند که درمان با سلول‌های بنیادی می‌تواند راهی برای بهبودی برای برخی از این بیماران باشد.
پیوند سلول‌های بنیادی برای افراد معلول امید به ارمغان می‌آورد
یک تیم تحقیقاتی به رهبری پروفسور هیدیوکی اوکانو(Hideyuki Okano) در دانشگاه کیو(Keio) از پیشرفت بزرگی در درمان آسیب نخاعی خبر داده است.
چهار بیمار که آسیب نخاعی شدیدی را متحمل شده بودند، پیوند سلول‌های بنیادی عصبی مشتق شده از سلول‌های بنیادی پرتوان القایی(iPS) را دریافت کردند.
یکی از بیماران، مردی که قبلا به عنوان فلج کامل طبقه‌بندی می‌شد، اکنون می‌تواند بدون کمک بایستد و تمرینات راه رفتن را آغاز کرده است.
یک بیمار دیگر در بازوها و پاهای خود حرکت دوباره به دست آورد، در حالی که دو بیمار دیگر بهبود قابل توجهی نشان ندادند.
این بیماران که همگی مردان بالغ بودند، طی 14 تا 28 روز پس از آسیب، این درمان را دریافت کردند.
به هر فرد دو میلیون سلول بنیادی عصبی در محل آسیب تزریق شد تا بتواند اتصالات عصبی از دست رفته را بازسازی کند.
نتایج در حالی که متفاوت هستند، یک گام مهم رو به جلو در جستجوی درمان‌های موثر آسیب نخاعی را نشان می‌دهند.
نتایج اولیه امیدوار کننده
این کارآزمایی که در دسامبر 2021 آغاز شد، شامل پیگیری‌های دقیق در طول یک سال بود.
یکی از بیماران از نمره A در مقیاس آسیب نخاعی به معنای فلج کامل به D بهبود یافت که به او اجازه داد با یا بدون کمک راه برود.
بیمار دیگری از «A» به «C» پیشرفت کرد، به این معنی که نمی‌توانست به تنهایی بایستد، اما کنترل کافی برای غذا خوردن به صورت مستقل و استفاده از ویلچر را به دست آورد.
با وجود این نتایج امیدوارکننده، دو نفر از این چهار بیمار بهبود قابل توجهی نشان ندادند.
با این حال، هیچ عارضه جانبی جدی مشاهده نشد که اطمینان خاطر در مورد ایمنی این روش درمانی را ایجاد می‌کند.
جیمز سنت جان(James St John)، متخصص علوم اعصاب در دانشگاه گریفیث استرالیا می‌گوید: این نتایج یک نتیجه مثبت عالی است که برای این رشته بسیار هیجان انگیز است.
با این حال، وی همچنین هشدار داد که تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا این پیشرفت‌ها به دلیل تزریق سلول‌های بنیادی است یا بهبودی طبیعی بوده است، مورد نیاز است.
آینده درمان نخاع
دانشمندان ژاپنی اکنون قصد دارند تحقیقات خود را گسترش دهند و بر افزایش تعداد سلول‌های بنیادی عصبی پیوند شده و آزمایش درمان بر روی بیماران در فاز مزمن آسیب نخاع تمرکز کند.
این مرحله ماه‌ها یا سال‌ها پس از آسیب رخ می‌دهد، زمانی که بازسازی عصب به طور معمول حتی دشوارتر است.
اوکانو می‌گوید: ما توانستیم در اولین درمان آسیب نخاعی در جهان با استفاده از سلول‌های iPS به نتایج خوبی دست یابیم. روزهای سختی وجود داشت که تحقیقات با استفاده از سلول‌های iPS نتیجه‌ای نداشت، اما این تحقیقات نتایجی را به دست آورد که ارزش تایید ایمنی و برآورد کارایی را دارند.
در حالی که آزمایش‌های بالینی گسترده‌تری برای تعیین پتانسیل کامل درمان با سلول‌های بنیادی مورد نیاز است، این مطالعه گام مهمی در جهت یافتن یک درمان مناسب برای فلج و معلولیت است.
با توجه به اینکه بیش از 15 میلیون نفر در سراسر جهان با آسیب‌های نخاعی زندگی می‌کنند، امکان بازیابی حرکت از دست رفته امید تازه‌ای را برای افراد آسیب دیده ایجاد می‌کند.
این مطالعه پیشگامانه در مجله Nature منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/839955/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هری‌ کین: در بایرن خوشحالم، به لیگ برتر برنمی‌گردم

پوستکوگلو: مصدومیت‌های اوایل فصل ما را تضعیف کرد

برگزاری دیدار پرسپولیس - استقلال خوزستان فقط با حضور بانوان

برای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه در سال جاری برنامه‌های جامعی داریم

آماده سازی 39 بوستان شهری مشهد برای روز طبیعت

آهنگ «دلبر خوش مهارت» با صدای فرزاد فرخ

وضعیت آب و هوا خراسان جنوبی فردا چهارشنبه 13 فروردین ماه 1404 | پیش بینی هواشناسی خراسان جنوبی 24 ساعت آینده | آب و هوای بیرجند در روز سیزده بدر + هواشناسی بیرجند

غرق شدن هولناک مرد جوان در منطقه شنا ممنوع

تعطیلی ادارات استان خراسان جنوبی پنجشنبه 14 فروردین 1404/ آیا پنجشنبه 14 فروردین 1404 ادارات بیرجند تعطیل است؟

راز استخوان‌های سالم در یک میوه خشک!

آماده‌باش 200 نیروی شهرداری بجنورد در روز طبیعت

راز سکانس جنجالی پایتخت 7: چرا این صحنه صدای همه را درآورد؟

وزیر ورزش و جوانان فردا به خراسان شمالی سفر می‌کند

آمار مصدومان تصادفات نوروزی خراسان‌شمالی به 690 نفر رسید

راز خانوادگی فاش شد | احمد الشرع از سایه بیرون آمد

دنیامالی: می‌خواهیم صدها بار پرچم ایران را برافراشته کنیم

اقامه نماز عید فطر اهل سنت در صالح آباد + عکس و فیلم

دنیامالی: ورزش بیشترین نقش را در اهتزاز پرچم ایران در جهان ایفا می‌کند/ تلاش‌مان برافراشته شدن صدها بار پرچم ایران است

هشدار وزش باد گرم در این استان/ در جنگل آتش روشن نکنید

مونوکسید کربن جان جوان 34 ساله مشهدی را گرفت

آغاز توزیع گوشت گوساله گرم وارداتی در مشهد

پس از 7 هزار سال، دوباره زنده شد/ موجودی که قرن‌ها خفته بود

راز تپه “کشتی نوح” در آرارات فاش شد

بشرویه؛ تلفیق تاریخ، طبیعت و میهمان‌نوازی کویری

تبیین گفتمان ولایت و نقش روحانیت در حل مسائل جامعه

خاطره بهترین روز زندگی مسی تکرار شد

ولورهمپتون به دنبال دروسی

فلیکس در پایان فصل از میلان می‌رود

قرارداد 2 ساله تیم بسکتبال نیویورک با بازیکن 39 ساله

فلیک: قهرمانی‌های بیشتری می‌خواهیم

با پرهیز از رهاکردن زباله در طبیعت، بر بازیافت تمرکز می‌کنیم

اختصاص حدود 350 دستگاه اتوبوس برای مراکز تفرجگاهی مشهد

آهنگ احساسی «ما دو نفر» با صدای حامد برادران

نماهنگی زیبا از قطعه «پرواز قوها» با صدای علیرضا قربانی

پیش بینی آب و هوای مشهد فردا چهارشنبه 13 فروردین 1404

مسافران حرفه‌ای شمال، این بار مراوه‌تپه را تجربه کنید

وضعیت آب و هوا لرستان فردا چهارشنبه 13 فروردین ماه 1404 | پیش بینی هواشناسی لرستان 24 ساعت آینده | آب و هوای خرم آباد در روز سیزده بدر + هواشناسی خرم آباد

تامین و توزیع 250 تن سیب‌زمینی وارداتی در شهرستان مشهد

آینده‌ای بدون جنگل و غذا؟

یک کشته و 8 مصدوم در محور ده محمد_ عشق آباد

افزایش ابر و وزش باد در خراسان جنوبی

مس رفسنجان بدون سرمربی تمرین کرد

قدردانی ویژه آتالانتا؛ مجسمه گاسپرینی ساخته می‌شود

اینزاگی: طارمی بدشانسی آورد و مصدوم شد

گواردیولا: هالند را پنج تا هفت هفته نداریم

مسی با امباپه و هیچ بازیکنی قابل مقایسه نیست

اجرای ترانه ماندگار «بوی عیدی» توسط امیر تاجیک

راز بقای ساتا در گرداب | چگونه یک سازمان ثبات را به بازنشستگان هدیه داد و به غول اقتصادی بدل شد؟

122 میلیون مسلمان مسجدالحرام و مسجدالنبی را زیارت کردند

راز سفر فرمانده سنتکام به تل آویو