هیئت اقتصادی خراسان رضوی خود را برای سفر به ازبکستان آماده میکند
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام خراسان - ایرنا / معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی با اشاره به آمادهسازی هیئت اقتصادی استان برای سفر به ازبکستان گفت: صادرات به ازبکستان با مشکلات زیادی مواجه بوده و نیازمند هماهنگی دقیقتر و شناخت بهتر از ظرفیتهای آن کشور است.
رضا جمشیدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: بخش خصوصی باید بیشتر در این مسیر حمایت شود و با توجه به مسائل زیرساختی و مالی، نیازمند همفکری و همکاری بیشتر و طرح مسائل و مشکلات از سوی بخش خصوصی هستیم که این مشکلات بهویژه در زمینه حمل و نقل و صادرات محسوس است.
وی اظهار امیدواری کرد که در نهایت این هماهنگیها و برنامهریزیها در خصوص سفر به ازبکستان به یک برنامهریزی منسجم و قابل پیگیری تبدیل شود که بتواند در آینده به توسعه صادرات و همکاریهای اقتصادی با این کشور کمک کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی با اشاره به موضوع افزایش پروازها از مشهد به پاکستان اظهار کرد: در سفر اخیر هیات اقتصادی استان به این کشور، موضوع افزایش پروازها بهویژه پروازهای مستقیم مشهد به کراچی و لاهور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
جمشیدی گفت: همچنین شورای هماهنگی روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور تشکیل و تصمیماتی در خصوص مستندسازی نمایشهای مشترک اتخاذ شد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست به بررسی شرایط و ارتباطات استان با پاکستان پرداخت و افزود: علاقهمندی به ارتباط بین دو کشور زیاد اما شناخت نسبت به یکدیگر کم است. برای حل این مشکلات شناختی و بهبود ارتباطات، پیشنهاد میشود که اتاق بازرگانی استان از شهرهای کراچی و لاهور پاکستان دعوت به عمل آورد؛ چرا که عمده تجار و فعالان اقتصادی که از پاکستان به ایران سفر میکنند، از این دو شهر هستند.
امیررضا رجبی افزود: در زمینه مراودات اقتصادی با کراچی، وضعیت همسطح است و باید توافقنامههایی در دو اتاق بازرگانی ایران و پاکستان مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد تا بتوانیم حجم تجارت را به 500 میلیون دلار برسانیم.
وی بیان کرد: این امر نیازمند برنامهریزی دقیق و هماهنگی بیشتر در سطح دو کشور است، زیرا که پاکستان جزو هشت کشور هدف ایران برای توسعه روابط تجاری قرار دارد و باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام شود.
نماینده وزارت امور خارجه در شمال شرق کشور نیز اظهار کرد: برای اخذ موفقیت در سفر هیاتهای تجاری، باید از ابتدا برنامهریزی دقیق و هماهنگیهای لازم انجام شود تا تمامی جوانب و نیازهای اقتصادی و تجاری بهطور کامل مدنظر قرار گیرد.
سعید ناصری افزود: در آینده نزدیک پس از سفر به ازبکستان، برنامهریزی برای سفر به چین در دستور کار قرار دارد. این سفر، که بهویژه در راستای تقویت روابط اقتصادی با یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان انجام خواهد شد، نیازمند برنامهریزی بسیار دقیق است.
وی تصریح کرد: برای این سفر باید تمامی اطلاعات مرتبط با شرکتها، تجار و فرصتهای اقتصادی در دو طرف بهطور کامل جمعآوری و تحلیل شود تا بتوان از این فرصتها به بهترین شکل بهرهبرداری کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز در این نشست در خصوص بهرهمندی از دستاوردهای سفر هیات اقتصادی استان به پاکستان در حوزه گردشگری گفت: برای ورود به پاکستان نیاز به ویزا یا روادید نیست و این امر میتواند به تسهیل سفرهای تجاری و فرهنگی کمک کند.
سید جواد موسوی افزود: ضروری است برای تسهیل سفرها، هیاتی از استان سیستان و بلوچستان نیز در چنین سفرهایی حضور داشته باشد تا ارتباطات دوطرفه تسهیل و هموار شود.
وی تاکید کرد: تاکنون پاکستان بهطور کامل ظرفیتها و توانمندیهای ایران را در زمینه گردشگری و میراث فرهنگی به درستی معرفی نکرده است و باید تلاش بیشتری برای معرفی این داشتهها و ظرفیتها صورت گیرد.
در این نشست یکی از اعضای هیات اقتصادی حاضر در سفر استاندار خراسان رضوی به پاکستان به ارائه گزارشی در این زمینه پرداخت و گفت: برگزاری 19 کارگروه تخصصی اقتصادی با حضور مدیران دولتی و بخش خصوصی یکی از مهم ترین دستاوردهای این سفر بود که به ایجاد زمینههای همکاریهای دوجانبه کمک شایانی کرد.
بهاره قندهاری ادامه داد: در جریان این سفر استاندار خراسان رضوی همچنین با سر وزیر ایالت سند پاکستان دیدار کرده و در خصوص گسترش روابط اقتصادی و تجاری بین استان خراسان رضوی و این ایالت گفتوگوهایی داشتند.
وی بیان کرد: در نتیجه این دیدارها سه تفاهمنامه مهم در زمینههای پارک علم و فناوری، میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی به امضاء رسید، همچنین توافق برای آغاز پروازهای مستقیم از مشهد به کراچی و تسهیل صدور ویزا برای تجار و فعالان اقتصادی از دیگر نتایج مثبت این سفر بود.
این عضو هیات اقتصادی خاطر نشان کرد: چهارمین تفاهمنامه نیز با ایالت پنجاب پاکستان امضاء شد که به تقویت روابط دانشگاهی و علمی میان دانشگاههای مشهد و لاهور و همچنین تسهیل ویزای دانشجویی برای دانشجویان ایرانی اختصاص داشت.
![]()
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/829485/