پیام خراسان

آخرين مطالب

شوک ناشی از آب سرد، سلول‌ ها را قوی می‌کند سیاسی

شوک ناشی از آب سرد، سلول‌ ها را قوی می‌کند
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان می‌دهد که چگونه قرار گرفتن مکرر در آب سرد، دفاع سلولی را تقویت می‌کند و سازگاری بدن را با دمای ناملایم افزایش می‌دهد.

به رغم علاقه روزافزون به درمان با آب سرد برای بهبود عملکرد بدن و مزایای کلی آن برای سلامتی، پژوهش‌های کمی درباره تأثیر فشار سرما بر بدن انسان انجام شده‌اند.
به گزارش ادونسد ساینس نیوز، اگرچه مشخص شده که تغییرات فیزیولوژیکی گوناگون با بهبود تحمل سرما در بدن رخ می‌دهند، اما تاثیر آن در سطح سلولی کمتر شناخته شده است. پژوهشگران «دانشگاه اتاوا»(Ottawa University) بررسی کردند که آیا یک هفته قرار گرفتن در معرض آب سرد می‌تواند دفاع سلولی بدن را تقویت کند و همچنین، به ارزیابی این موضوع پرداختند که قرار گرفتن در معرض آب سرد چگونه بر مکانیسم‌های سلولی دخیل در تحمل و سازگاری با دمای خشن تأثیر می‌گذارد.
«کلی کینگ»(Kelli King)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما نه تنها از اندام‌ها، بلکه از سلول‌ها نیز تشکیل شده‌ایم و به همین دلیل با بررسی آنچه درون سلول رخ می‌دهد، می‌توانیم ایده‌ای را از نحوه ارتباط کل بدن با خودش و همچنین وضعیت سلامتی عمومی آن در طول تاثیر محرک داشته باشیم. اگر سلول‌ها خوب کار نمی‌کنند، یعنی بدن خوب کار نمی‌کند.
در سرما چه اتفاقی برای سلول‌ها می‌افتد؟
هنگامی که سازگاری با سرما غیر ممکن می‌شود، با تلاش بدن برای حفظ دمای اصلی خود ممکن است آسیب سلولی گسترده یا حتی مرگ سلولی رخ دهد. با وجود این، آزمایش‌های پیشین روی حیوانات نشان داده‌اند که وقتی ارگانیسم در معرض سرمای شدید قرار می‌گیرد، مکانیسم‌های محافظتی در سطح سلولی برای جلوگیری از مرگ سلولی وارد عمل می‌شوند.
یک مکانیسم مهم دفاع سلولی که به عنوان اتوفاژی شناخته می‌شود، شامل تجزیه توده‌های پروتئین سمی و سایر اجزای سلول است. این محصولات تجزیه‌شده به مولکول‌های قابل استفاده بازیافت می‌شوند و بقاء را افزایش می‌دهند.
کینگ و گروهش می‌خواستند بدانند واکنش‌های اتوفاژی چگونه تغییر می‌کنند و چگونه می‌توان از آنها به عنوان معیاری برای افزایش تحمل سرما استفاده کرد. در بخش اول این پژوهش، از 10 مرد جوان و سالم و فعال خواسته شد تا یک ساعت در روز به مدت هفت روز متوالی در آب 14 درجه سلسیوس بنشینند و تا شانه‌های خود در آب فرو بروند.
هنگامی که دمای داخلی به 35.5 درجه سلسیوس – یک درجه و نیم کمتر از حد طبیعی – رسید، پژوهشگران نمونه‌های خون را جمع‌آوری کردند و آنها را برای درک شاخص‌های گوناگون اتوفاژی یا مرگ سلولی مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند سطح یک مولکول به نام «لاکتات»(lactate) که به طور طبیعی هنگام ورزش یا در این مورد، لرزش در بدن تولید می‌شود، در طول دوره مطالعه تغییر کرده است.

پیام خراسان


پژوهشگران دریافتند که سطح لاکتات خون طی غوطه‌ور شدن در آب سرد در روزهای اول، چهارم و هفتم افزایش می‌یابد، اما در روز هفتم، افزایش سطح لاکتات پس از قرار گرفتن در معرض سرما در مقایسه با روز اول به طور قابل توجهی کمتر بود که سازگاری واضح با سرما را نشان می‌داد. کینگ گفت: مشاهده کاهش لاکتات اساسا نشان‌دهنده سازگاری است.
پژوهشگران علاوه بر لاکتات، پروتئین‌های گوناگون موجود در سلول‌های تک‌هسته‌ای خون را نیز ارزیابی کردند. کینگ ادامه داد: از این نوع سلول به عنوان نماینده کل بدن استفاده شد. این سلول‌ها با همه اندام‌ها و سلول‌های بدن در تماس هستند، زیرا در خون حضور دارند.
این موضوع را که آیا اتوفاژی در سرتاسر بدن در واکنش به سرما رخ می‌دهد، می‌توان از طریق تغییر در پروتئین‌های خاص سلول‌های خونی تشخیص داد. برای این که اتوفاژی رخ دهد، صدها پروتئین برای پاکسازی به کار گرفته می‌شود. پژوهشگران دو پروتئین را انتخاب کردند که برای این فرآیند حیاتی هستند و می‌توان آنها را به عنوان نشانه‌های آغاز و ادامه اتوفاژی در نظر گرفت.
یکی از این شاخص‌ها پروتئین «LC3-II» بود که در غشای «اتوفاگوزوم»(autophagosome) قرار دارد و یک ساختار حباب‌مانند در سلول‌هاست که به عنوان نقطه آغاز اتوفاژی عمل می‌کند. یک نشانگر دیگر، پروتئین «P62» بود که به هدایت مواد آسیب‌دیده به اتوفاگوزوم کمک می‌کند.
تغییر پردازش سلولی
پژوهشگران در طول هفت روز، متوجه تغییری در فرآیندهای سلولی شدند که در اولویت قرار داشتند. واکنش‌های اتوفاژی زمانی که آپوپتوز یا مرگ سلولی کنترل‌شده در جایگاه دوم قرار گرفت، یک مرحله عقب رفت. این بدان معناست که اجزای سلول به جای پایان یافتن، بازیافت و استفاده مجدد می‌شوند.
پژوهشگران تأثیر سرمای شدید را روی سلول‌های خون، بیرون از بدن انسان آزمایش کردند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا تأثیر دماهای هیپوترمی را بدون آسیب رساندن به افراد مورد بررسی قرار دهند. کینگ گفت: ما به دلایل اخلاقی نمی‌توانیم افراد را در شرایط هیپوترمی که بالقوه مضر هستند، قرار دهیم. بنابراین، ما با استفاده از این مؤلفه بیرون از بدن انسان می‌توانیم آنچه را که ممکن است در بدن انسان رخ دهد، بدون ایجاد خطر احتمالی برای شرکت‌کنندگان شبیه‌سازی کنیم.
پژوهشگران می‌گویند در حال حاضر در حال ایجاد زمینه‌ای برای بررسی‌های آینده هستند تا سازگاری با سرما را در گروه‌های متنوع‌تر افراد – هم از نظر جنسیت و هم از نظر سنی – ارزیابی کنند. زنان و افراد مسن در مقایسه با مردان جوان ظاهرا تجربه متفاوتی را از قرار گرفتن در معرض سرما دارند و واکنش‌های متفاوتی را نشان می‌دهند. به عنوان مثال، وقتی واکنش‌های فیزیولوژیکی را به تنهایی بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که زنان در واکنش به سرما کمتر از مردان می‌لرزند.
بررسی‌های اولیه کینگ درباره اتوفاژی در زنان نشان می‌دهند که استروژن می‌تواند به عنوان یک مکانیسم محافظ سلول عمل کند و شاید حتی به مهار فرآیند سلولی بپردازد. در اثر این ارتباط اضافی بین استروژن و اتوفاژی، تحمل سرما در زنان ممکن است به یک روش متفاوت ایجاد شود.
هدف پژوهشگران در حال حاضر تعیین کردن این موضوع است که آیا می‌توان این فرآیند سلولی را به نفع ما تنظیم کرد و اگر پاسخ مثبت است، چگونه می‌توان این کار را انجام داد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/829499/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اولین جلسه میز تخصصی دیپلماسی فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

مرگ راکب و ترک‌نشین موتورسیکلت در جاده کاشمر

علت بیماری آلزایمر ممکن است از داخل دهان نشأت بگیرد

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

انحراف تیبا از جاده در شادگان هفت مصدوم بر جا گذاشت

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

طبس لرزید

دستگیری 26 قاچاقچی سوخت و مواد مخدر در تایباد

عملکرد امیدوارکننده واکسن «mRNA» در درمان سرطان لوزالمعده

ابلاغ وام 650میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا به بانک‌ها

هوای خراسان جنوبی پاک است

کشف 488 کیسه آرد خارج از شبکه در یک نانوایی بیرجند

برف و باران در راه خراسان رضوی

آتش‌سوزی 4 خودروی سواری در یک منزل مسکونی در قوچان

امام‌جمعه بجنورد: جریان مقاومت با جنایت از بین نمی‌رود

فروش جدید متری مسکن از سال آینده

خروج بیش از 3 همت پول حقیقی در هفته پرتلاطم بورس تهران

مبلغ یارانه در اسفند 1403 افزایش یافت

سانحه رانندگی در جاده تربت حیدریه: 5 سرنشین در دم جان باختند

یک ژن، عامل پیدایش زبان گفتاری است

باران و برف به خراسان‌شمالی باز می‌گردد

شوک ناشی از آب سرد، سلول‌ ها را قوی می‌کند

احیای بیش از 60 واحد راکد تولیدی و صنعتی در استان تهران

اینفوگرافی/ آمارهایی درباره زبان مادری به بهانه روز جهانی زبان مادر

انسان‌ها از چه زمانی مصرف قهوه را آغاز کردند؟

مناسبت روز/ جمعه، 3 اسفندماه

سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به 41 تریلیون دلار افزایش یافت

حضور فعال جزیره کیش در سومین نمایشگاه بین المللی اوراسیا

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

شعبده بازی تارا در بازار خودرو

وزیر راه: وام نهضت ملی مسکن دوباره افزایش می‌یابد

گلریزان 3.5 میلیارد تومانی در خراسان جنوبی

مشکلات اقتصادی 265 وکیل را از ادامه فعالیت منصرف کرد

هشدار زرد هواشناسی در خراسان رضوی

هیئت اقتصادی خراسان رضوی خود را برای سفر به ازبکستان آماده می‌کند

مراسم وداع با شهید سید حسن نصرالله در مشهد برگزار می‌شود

واکسیناسیون 188 هزار رأس دام سبک و سنگین در شیروان

تفویض اختیار به استانداران توسعه استان‌ها را به‌دنبال دارد

غبارروبی گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) به مناسبت سالروز تأسیس بیمه دی

اختتامیه هجدهمین دوره مسابقات فوتسال دسته یک جانبازان سالم‌تن کشور برگزار شد

پیش‌بینی رگبار و رعدوبرق پراکنده در خراسان جنوبی

کشف 113 قبضه سلاح از متخلفان شکار و صید خراسان جنوبی

سرپرست اداره‌کل صمت خراسان‌جنوبی منصوب شد

زوایای جدید از قتل بامدادی در یکی از روستاهای مشهد

عملیات اجرایی مجموعه ورزشی خیّرساز در منطقه محروم نیشابور آغاز شد

مشکلات اقتصادی 265 وکیل در خراسان‌رضوی را از ادامه فعالیت منصرف کرد

هشدار سازمان بازرسی به بانک مرکزی درباره پیش‌فروش سکه

افزایش 2 برابری تعداد مراکز درمان سرپایی اعتیاد در خراسان‌شمالی

نگهبان بیمارستان 22 بهمن نیشابور فرشته نجات یک کودک شد

40 هزار کودک 3 تا 6 سال خراسان شمالی غربالگری بینایی شدند